KONGRA-GEL: Faşizmi yenerek, Önder Apo'nun özgürlüğünü gerçekleştireceğiz

15 Şubat Komplosu'nu kınayan KONGRA-GEL, "Kürdistan halkı ve dostlarımız doğru bir şekilde örgütlenirse Önder Apo ve halkımızın özgürlüğünü gerçekleştireceğiz" dedi. KONGRA-GEL, herkesi eylemlere çağırdı, zindan direnişini selamladı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:

"Uluslararası komplonun 22. yılında komplocu bütün güçleri sert bir şekilde kınıyoruz. Komplocu güçler şimdiden insanlık tarihinin kara sayfalarında yer almış durumdalar.
Komplocu güçler kendi devletlerinin çıkarları için, Önder Apo şahsında Kürdistan halkının Özgürlük Mücadelesini kurban etmek istediler. Ama daha komplonun başında halkımız ve partimiz, özellikle de fedai arkadaşlar Önder Apo’nun etrafında ‘Güneşimizi karartamazsınız’ eylemleriyle ateşten bir kalkan olup, Önderliği koruyarak, komployu boşa çıkardılar.
Bu vesileyle şehit Halil Oral arkadaş şahsında, bütün fedai şehit arkadaşları ve komplo sürecinin şehitlerini hürmetle anarak, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürdistan halkı için verdiğimiz sözümüzü de tekrarlıyoruz.
Britanya’nın öncülüğünde bazı Avrupa ülkeleri 1. Dünya Savaşı'nda Kürdistan coğrafyası ve halkını parçalayarak, Kürdistan’ı haksız ve statüsüz bırakarak, soykırım kuşatmasında dört işgalci devlete teslim ettiler. Kürdistan halkı kendi özgürlüğü için işgalcilere karşı birçok defa başkaldırdı. Ama Avrupa ülkeleri 1. Dünya Savaşı'ndaki statünün değişmesini istemediler. Kürt halkının talepleri karşısında, her zaman Türk devletine yardım ettiler. İşgalci devletler de siyasetleriyle Kürt halkını parçalayarak, hayatın her alanında güçsüzleştirdi.
Kapitalist ve emperyalist devletlerin bu siyasetine karşı Önder Apo’nun öncülüğünde Kürdistan halkı kendini örgütleyerek, soykırım ablukasını kırarak, Ortadoğu'da yeni bir denge kurdular.

'DİRENİŞ ÖZGÜRLÜK PARADİGMASINI YAYIYOR'

Bu yüzden Önder Apo uluslararası bir komployla kapitalist ve emperyalist devletlerin hedefi oldu. Önder Apo’yu esaret altına alarak, Özgürlük Hareketini yenmeyi ve kendi sistemlerini Kürdistan ve Ortadoğu’da kurmak istediler. Ama Önder Apo direnişiyle komployu boşa çıkardı ve direnişiyle Özgürlük Paradigmasını dünyanın her yerine yaydı.
Kürdistan halkı ve dostlarımız açısından en önemli mesele uluslararası komplonun bu zeminde anlaşılmasıdır. Komplo sonuç almamış, bu yüzden de Türk devletinin faşist sistemi büyük bir kriz ve kaos içindedir. Güçlü olduğu için değil aksine yenilmemek için bütün gücüyle halka, Özgürlük Hareketine saldırarak, Önder Apo üzerinde büyük bir tecrit yürütmekteler.
Bu süreç, faşist Türk devlet rejimin yenilmesi sürecidir. Eğer Kürdistan halkı ve dostlarımız doğru bir şekilde örgütlenip, başarı ruhuyla seferber olsalar, faşizmi yenerek, Önder Apo ve halkımızın özgürlüğünü gerçekleştireceğiz.
Bu yüzden Özgürlük Hareketimiz ‘Özgürlük Zamanı’ hamlesini başlattı. Bu hamle sürece bir cevaptır, her şey Önder Apo’nun özgürlüğü içindir. Bu vesile ile zindandaki direnişi de selamlıyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü için Kürdistan’ın dört parçasındaki ve yurt dışındaki eylemleri saygıyla selamlıyoruz.

'HERKES EYLEM VE ÇALIŞMALARA KATILMALI'

1 Şubat'tan 15 Şubat'a kadar uluslararası komployu protesto etmek için, zengin bir planlanmayla büyük bir çalışma yürütülüyor. Önder Apo’nun özgürlüğü için toplanan imzalar Birleşmiş Milletlere gönderilecektir. Her alanda yapılan eylemlere katılım çok önemlidir. Bu çerçevede herkes kendisini sorumlu görerek, kendi bölgesindeki eylem ve çalışmalara katılmalıdır.
Bu stratejik süreçte, komploya karşı yürütülen mücadelemizin 23. yılı Önder Apo’nun özgürlüğü, Kürdistan ve Ortadoğu halklarının durumunu belirleyecektir. Bu yüzden de herkesin ilk hedefine alarak, çalışma yürüteceği alan Önder Apo’nun özgürlüğü olmalıdır. Çünkü Önder Apo’nun özgürlüğü Kürdistan ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü demektir.
Önder Apo’nun, halkımızın ve hareketimizin direnişleri, faşist düşmanın içinde bulunduğu krizle beraber Kürdistan ve Ortadoğu’daki gelişmeler bizim için başarı imkanları yaratmaktadır. Komploya karşı yürüttüğümüz mücadelenin 23. yılını bu esaslar üzerinde yürüteceğiz.
Uluslararası komploya karşı yürüttüğümüz mücadelenin 23. yılında Kürdistan halkı ve dostlarımıza başarılar diliyoruz."