KONGRA-GEL Kurban Bayramı’nı kutladı

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Kürdistan halkı ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, Kürdistan halkları için demokrasi ve özgürlüğe vesile olmasını diledi.

Yazılı bir mesajla Kurban Bayramı’nı kutlayan KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, “Kurban Bayramı’nın Kürdisan halkı ve İslam alemine kutluyoruz. Bu bayramı Önder Apo, cezaevlerindeki tutsaklar, özgürlük gerillaları ve şehit annelerine kutluyoruz” dedi.

Her yerin savaş alanına dönüştüğünü belirten KONGRA-GEL, “Önder Apo üzerindeki tecrit savaştır. Tecride, devletin baskı ve zulmüne karşı özgürlük tutsaklarının direnişi savaştır. Özgürlük savaşçılarının bulunduğu tüm alanlarda savaş var” diye belirtti.

Türk devletinin Kürdistan halkının tüm kazanımları ve değerlerini yok etmek istediğini ifade eden KONGRA-GEL, Türk devletinin aldığı tüm yardımlara rağmen direniş karşısında durumunun kötü olduğu, savaşta tıkandığı ve ilerleyemediğini vurguladı.

KONGRA-GEL, “Bu nedenle Kürtler arasında savaş çıkarmak, parçalılık yaratmak, halkın ve gerillanın moralini bozmak ve bu temelde sonuç almak istiyor” dedi.

İmralı alanında devletin başarılı olmadığını belirten KONGRA-GEL, “Önder Apo tarihi bir direnişle devletin plan ve konseptini yerle bir etti. Zindan direnişleri de 14 Temmuz ruhuyla başından bugüne kadar başarılı bir şekilde devam ediyor. Gerilla alanında eşsiz yenilenme ve ilerlemeler var. Faşizmin yenilgisi için halk alanında da büyük bir hamleye ihtiyaç var. Eğer halk ve gerilla direnişi birbirini tamamlarsa, faşist düzen yenilecektir” diye ekledi.

Gerillaya yanıt olabilmek için bu Kurban Bayramı’nın büyük bir fırsat sunduğunu belirten KONGRA-GEL, bu bayramın temel gündeminin birlik ve başarı sağlamak olması gerektiğini kaydetti.

“Düşmanla işbirliği her açıdan haram kılınmalı, düşmanla işbirliği Kürtler için kırmızı çizgi olmalı” diyen KONGRA-GEL, “Şunu iyi anlamalıyız ki, eğer halk seferberlik ruhu ile gerillanın direnişine yanıt olursa, bu süreç faşist düzenin yıkılmasına yol açacak ve Kürdistan’ın tüm parçalarında demokrasi ve özgürlüğe vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.