KONGRA-GEL: Tecridi kırmanın zemini var

KONGRA-GEL, komplocuların yok etmek istediği Kürtlerin dünya ve bölgede öncü olduğuna dikkat çekti. KONGRA-GEL, "Uluslararası komplonun 22. yılında tecridi kırabilir ve Önder Apo’nun özgür çalışmasının koşullarını yaratabiliriz" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, Uluslararası 15 Şubat Komplosu'nun yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

'ASLA UNUTMAYACAĞIZ!'

KONGRA-GEL'in açıklaması şöyle:

"Önder Apo şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ni tasfiye etmeyi, halkımızın özgürlük hayallerini yok etmeyi hedefleyen uluslararası komplonun 21. yıl dönümünde, komployu planlayan ve içinde yer alan tüm güçleri nefretle kınıyoruz. 'Kara Gün, Kürt Soykırım Günü' olarak tarihimize geçen bugünü halkımıza reva görenleri asla unutmayacağız.

ÖCALAN SELAMLANDI, ŞEHİTLER ANILDI

Emsalsiz direnişi ve büyük öngörüsü ile komplocu güçlerin planlarını boşa çıkararak halkımızı ve hareketimizi koruyan, sunduğu demokratik, ekolojik, kadın özgürlüğüne dayalı toplum paradigması ile soykırım kıskacını kıran, mutlak tecrit koşullarına rağmen halkımızın ve mücadelemizin ilerici insanlık ile buluşmasını başaran Rêber Apo’yu büyük sevgi ve saygı ile selamlıyoruz.

'Güneşimizi karartamazsınız' şiarı ile Önderlik etrafında bedenleriyle ateşten çember oluşturarak Önderliği koruyan, açlık grevleri sürecinde zindanlarda ve dışarıda fedai eylemleriyle tecridin kırılmasında öncülük yapan şehitlerimizi bu vesileyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Önderlik etrafında kenetlenme temelinde mücadeleyi yükselterek komployu sonuçsuz bırakan HPG ve YJA Star gerillalarının mücadelesini selamlıyor, tüm kahraman şehitlerimizi saygı ile anıyoruz. Aynı şekilde, 21 yıldan beri Önderliğini sahiplenmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan, Türk devlet faşizmine ve ona destek veren komplocu güçlere baş eğmeyen halkımızın ve dostlarımızın görkemli mücadelesini de selamlıyoruz.

'ÖNDER APO, PLANLARINI BOZDU'

Birinci Dünya Savaşı'nı yürüten güçler, coğrafyamızı ve halkımızı bölerek, parçalayarak ve statüsüz bırakarak dört sömürgeci devletin vahşetine terk ettiler. Bu, Kürdistan halkına karşı yapılan yüz yıllık komplodur. Türk devleti, Kürt komplosunu yapan uluslararası güçlerden aldığı destekle Kürt isyanlarını katliamlarla bastırdı, soykırım politikaları ile Kürt varlığını ortadan kaldırmak için her türlü vahşeti uyguladı.

Bu politikalar ile Kürt halkını kültürel, toplumsal ve siyasal olarak mezara gömdüğünü ve artık bu sorundan kurtulduğunu düşünen faşist Türk devletinin ve ona destek veren yüzyıllık komplocu güçlerin planını Önder Apo bozdu.

Önder Apo, ulusal ve toplumsal değerleri yok edilmiş, psikolojik-moral olarak yenilmiş, geleceğine yönelik umudunu yitirmiş Kürt halk gerçeğine müdahale ederek, kendisi olmaktan çıkarılmış Kürt toplumunda umut yarattı. Yüz yıllık komplonun bölerek parçaladığı Kürdistan halklarında sömürgeci politikaların yarattığı toplumsal dağılmanın önünü aldı, giderek toplumsal ve ulusal birliğin çimentosu oldu. Dört parça Kürdistan’da farklı din, mezhep ve halklar için umut oldu. Kadın özgürlük mücadelesi ile özgür Kürdün ve özgür toplumun mimarı oldu. Yüz yıllık komplo ile güçten düşürülmüş Kürt halkına güç ve bilinç vererek örgütlü bir toplum yarattı. Kürdistan halklarının öz güç temelinde bölgede belirleyici bir güç olmasını sağlayarak yüz yıllık komployu boşa çıkardı.

'YOK ETMEK İSTEDİKLERİ HALK ÖNCÜ OLDU'

Komplocu güçlerin 21 yıl önce devletlerarası bir konsept ile Önder Apo’yu esaret altına almalarının temel sebebi budur. Komplocu güçler, Önder Apo’nun esareti ile yüz yıldan beri uyguladıkları Kürt soykırım politikalarının aynen devam etmesini istediler. Kürt halkına bir yüz yıl kaybettirenler, bir yüz yıl daha da kaybettirmek istiyorlar, ama asla başarılı olamayacaklar.

Önder Apo, 21 yıldır İmralı Adası'nda emsalsiz bir direniş yürütüyor. Türk devletinin mutlak tecrit politikalarına rağmen, Önder Apo’nun mücadelesi Ortadoğu sınırlarını da aşarak tüm dünyada ilerici insanlık için umut oldu. Bundan dolayı da diyoruz ki, Kürt halkını yalnızlaştırmayı ve yok etmeyi hedefleyen yüz yıllık komplo boşa çıkarılmıştır. Yok edilmek istenen halk gerçekliğinden, Ortadoğu ve dünyada alternatif bir paradigmaya öncülük eden bir halk geçekliğine ulaşılmıştır.

Bütün bu gelişmeler Önder Apo’nun eseridir. Önder Apo’ya bu kadar saldırmalarının sebebi de budur. Faşist Türk devletinin Önder Apo’dan bu kadar korkmasının ve uyguladığı mutlak tecridin sebebi de budur. Ancak ne yapsalar nafiledir, ok yaydan çıkmıştır. Önder Apo’nun düşünceleri; demokratik, ekolojik, kadın özgürlüğüne dayalı toplum paradigması, Kürdistan, Ortadoğu ve dünyada ilerici insanlıkla buluştu. 2020 yılında bu daha da yayılarak, büyüyerek güçlenecek.

'TECRİDİ KIRABİLİRİZ'

Uluslararası komplonun 22. yılında tecridi kırabilir ve Önder Apo’nun özgür çalışmasının koşullarını yaratabiliriz, bunun zemini var. Faşist Türk devlet sistemi yürüttüğü Kürt soykırım politikaları nedeniyle içte ve dışta büyük bir kriz içindedir ve bunun sürdürülebilir koşulları yoktur. Bu yıl 'Rêber Apo ve Kürdistan'ı özgürleştirme, Türkiye ve Ortadoğu’yu demokratikleştirme' şiarı ile hayatın tüm alanlarında Kürdistan halkı ve Özgürlük Hareketi olarak mücadeleyi yükselteceğiz. Yüz yıllık Türk devlet faşizmi çöküyor. Bu gerçeği gören bir bilinç ve kararlılıkla direnişi yükselteceğiz.

'CUMARTESİ STRASBOURG'DA OLALIM'

15 Şubat günü uluslararası komplonun 21. yıl dönümünde komplocu güçleri protesto etmek için aydınlar, sanatçılar, gençler ve enternasyonal dostlarımız 4 günden beri farklı kollardan Strasbourg’a doğru yürüyor. Halkımızı, Türkiyeli demokrasi güçlerini ve dostlarımızı en güçlü şekilde Cumartesi günü Strasbourg’ta yapılacak olan yürüyüş ve mitinge katılmaya çağırıyoruz."