Konya’da AKP-MHP’li faşistlerin Dedeoğulları ailesini katletmesi Avrupa’da protesto ediliyor

AKP-MHP’li faşistlerin Konya Meram’da Dedeoğulları ailesinden 7 kişiyi katletmesi Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Almanya, Fransa, Danimarka’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Konya’da Kürt bir ailenin AKP-MHP’li faşistler tarafından katledilmesini protesto etti.

HEILBRONN

Almanya’nın Heilbronn kentinde Kürdistanlılar Konya’da gerçekleştirilen katliamı protesto etti.

Klianplatz’da düzenlenen eylemde yapılan konuşmalarda faşist Türk devleti tarafından Kürtlere yönelik yapılan katliamlara dikkat çekildi.

Konya’daki katliamın da bu katliamların devamı olduğu belirtilen konuşmalar ardından yaşamını yitirenlerin isimleri tek tek okundu ve bu katliamın sorumlusunun AKP-MHP faşist rejimi olduğu belirtildi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de Konya’daki katliam protesto edildi.

KON-MED’in çağrısı ile düzenlenen eylem HBF önünde yapıldı. Katliamın devletin yönlendirmesi sonucu olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda aynı ailenin daha önce de saldırıya uğradığı hatırlatıldı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de düzenlenen bir eylem ile Konya’daki katliam protesto edildi.

Gansenmarkt’ta yapılan eylem Dedeoğulları ailesinden katledilen 7 kişi anısına saygı duruşu ile başladı.

Burada bir konuşma yapan siyasetçi Nihat Akdoğan, “Dün Ermeni halkına karşı gerçekleştirilen katliamlar bugün de Kürt halkına karşı gerçekleştiriliyor” dedi.

Mitingde Hamburg Sol Parti Eşsözcüsü Cansu Özdemir de bir konuşma yaptı. Bu katliamlarda Erdoğan’a her türlü desteği sunan Avrupa ülkelerinin de sorumlu olduğunu belirten Özdemir, “Faşist iktidardan güç alarak bu tür katliamlar gerçekleştiriliyor. Bu katliamın sorumlusu Erdoğan iktidarıdır” dedi.

Hukukçu Yavuz Fersoğlu da faşizmin dünyanın en tehlikeli hastalığı olduğunu belirtti. Fersoğlu, kendisine insanım, aydınım, demokratım diyen her kesi faşizme karşı mücadeleye çağırdı.

Miting, Hamburg Demokratik Güç Birliği’nin bildirisinin okunması ile sona erdi.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da katliam protesto edildi.

Nytorv Meydanı’da düzenlenen eylem katliamda yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

“Konya’da bir aileden 7 Kürt katledildi, hepimiz Kürdüz” yazılı pankart ve katledilenlerin isim ve fotoğrafları taşındı.

Demokratik Kürt Toplum Meclisi, PKAN, Sêvê Kadın Meclisi adına yapılan konuşmalarda katliamın temelinde ırkçı zihniyet olduğuna dikkat çekildi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de katliam protesto edildi. KCDK-E’nin çağrısı ile düzenlenen eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Bildirinin okunması ardından yapılan konuşmalarda Türk faşistlerinin AKP-MHP hükümetinden güç alarak Kürtlere saldırdığını yoğunlaştırdığını belirtildi.

Protesto eyleminde “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları ile sona erdi.

AVIGNON

Fransa’nın Avignon kentinde de katliam protesto edildi. Bildiriler dağıtılarak katliama dikkat çekildi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Konya’da gerçekleştirilen katliam protesto edildi. HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve Alman sol örgütler, “Katil Erdoğan”, “Faşist Türkiye” sloganları atılarak katliama karşı tepki dile geldi.

Türk devletinin Kürt halkı üzerindeki saldırılarının planlı olduğu ve buna karşı tüm Kürdistanlıların dayanışma ile mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekilen eylem, sloganlarla sona erdi.