'Kürdistan'da büyüyen direniş, 15 Ağustos Atılımı'nın sonucudur'

Kürt halkının diriliş bayramı olan 15 Ağustos Atılımı’nı değerlendiren HPG gerillaları, bugün Zap, Avaşin ve Metina'da ölümsüz komutan Agit'in (Mahsum Korkmaz) yarattığı direniş çizgisinde mücadele ettiklerini belirtti.

Cenga Xabûr gerillaları 15 Ağustos Atılımı'nı ANF'ye değerlendirdi.

15 Ağustos Atılımı'nın Kürt halkı için bir kıvılcım olduğunu ve bu kıvılcımın zamanla yanardağa dönüştüğünü belirten HPG gerillası Seyit Diyar, "Kürt halkı özgürlüğe susamıştı ve her gün soykırım saldırılarına maruz kalıyordu. Ama 15 Ağustos sayesinde Kürt halkı yeniden canlandı. Egitlerin direniş çizgisi bugün Avaşin'de, Metina'da, Zap'ta Serhatların mücadelesi ile sürüyor.

Cezaevindeki yoldaşlarımız 14 Temmuz ruhuyla direnirken, biz de 15 Ağustos ruhuyla mücadele edeceğiz. Cenga Xabur hamlesinde yoldaşlarımızın nasıl tarih bir direniş sergilediklerini, düşmanı nasıl yenilgiye uğrattıklarını herkes gördü. Gerillalar olarak 15 Ağustos ruhunu takip ediyoruz. Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar, özgür Kürdistan'ı yaratana kadar bu savaşı büyüteceğiz ve zafere ulaşacağız" diye konuştu.

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK DAVASINI BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ

Türk devletinin Kürt halkının yeniden ayaklanacağına inanmadığını söyleyen gerilla Bager Çekdar, "Öncelikle özgürlük tutsaklarının direnişini kutluyorum. Onlar nasıl ki tecridin sona ermesi için büyük bir direniş veriyorlarsa, biz de 15 Ağustos ruhu ile Kürdistan'ın özgürlüğünü sağlayana kadar savaşacağız. 15 Ağustos öncesi Türk devleti Kürtlerin bittiğini düşünüyordu. Ancak 15 Ağustos hamlesi bunu bozdu. Tabi ki 15 Ağustos Atılımı Kürt halkı için çok önemli.

İşgalci Türk devleti Kürt halkını yok ettiğini düşünüyordu ancak Rêber Apo ve 15 Ağustos Atılımı Kürt halkını yeniden diriltti. 15 Ağustos'ta ortaya çıkan direniş ruhu bugün Medya Savunma Alanları'nda üst düzeyde devam ediyor. En çarpıcı örnekleri de Zendura ve Mam Reşo'da ortaya çıktı. Türk devleti tüm tekniğine rağmen kahraman yoldaşlarımızın direnişini geçemedi. Bizler de kahraman şehitlerimizin izinden giderek, bu direniş ruhunu koruyacağız. 15 Ağustos Atılımı Rêber Apo'ya, zindan direnişçilerine ve halkımıza kutlu olsun. Kürdistan özgürlük davasını mutlaka başarıya ulaştıracağız" ifadelerini kullandı.

ŞEHİTLERİMİZİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

AKP-MHP faşizmine karşı topyekun bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu vurgulayan HPG gerillası Azad Êrîş ise şunları belirtti: "Büyük komutanımız heval Agit şahsında gelişen direniş ruhu bizim için bir çizgi ve kültür oldu. Kürdistan'da büyüyen direniş, 15 Ağustos Atılımı'nın başarısının sonucudur. Bu ruh savaş alanında Çekdarlar, Kurtaylar ve Demhatlar öncülüğünde gelişti. Bu direniş ruhu bitmeyecek, başarıya ulaşana kadar bu ruhla mücadelemizi canlı tutacağız.

Bu yıl 15 Ağustos'un yıldönümü büyük önem taşımaktadır. İçinde yaşadığımız yıllar mücadelemizin sonucunu belirleyecek. Özellikle Mam Reşo, Zendura ve Medya Savunma alanlarında yaşanan direniş zafer direnişidir. Gerilla alanlarında 3 buçuk aydır devam eden direnişi anlatmaya kelimeler yetmez. Şüphesiz şehitlerimizin hayallerini ve umutlarını mutlaka gerçekleştireceğiz. AKP-MHP faşizminin son yıllarıdır. Bunu herkes görmeli ve tarihi rolünü ona göre oynamalıdır. Bizler de bu sorumlulukla mücadele ediyoruz."