Kürdistan Halk İnisiyatifi: Önder Apo ile görüşme olana kadar her yerde eyleme!

Kürdistan Halk İnisiyatifi, Önder APO ile görüşme olana ve kendisinin açıklama yapması sağlanana kadar AKP-MHP faşizmine karşı başta kadınlar ve gençler olmak üzere Kürt halkını her alanda eyleme çağırdı.

Kürdistan Halk İnisiyatifi açıklaması şöyle:

“15 Mart günü sanal medya üzerinden Kürt halkının ve demokratik kamuoyunun gündemine Önder APO’nun sağlığı ile ilgili haberler düşmüştür. AKP-MHP faşist iktidarının medya trolleri aracılığı ile yayılan bu söylentiler soykırımcı sömürgeciliğin niyet ve hedefini ifşa etmiştir.

Önder APO’nun sağlığı ve güvenliğinin Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğu bu katliamcı-soykırımcı siyaset sahipleri tarafından çok iyi bilinmektedir.

Halk olarak, Önder APO ile ilgili hiçbir gelişmeye duyarsız ve tepkisiz kalamayız. Yayılan haberlerin gerçek ya da yalan olduğuna bakmadan, Önder APO’nun yaşamını Kürt halkı üzerindeki soykırımcı sömürgeci saldırılara alet etmek isteyenlere gerekli cevabı vermeliyiz.

Uluslararası komplonun 23. yılında Önder APO’ya yönelik asıl niyetleri ortaya koyan bu açıklamalar ile Kürt halkının, yurtsever kadınların ve devrimci Kürdistan gençliğinin tepkisi ölçülmek istenmektedir.

Önder APO’nun sağlığı, güvenliği ve yaşamı için bu tepkiyi ortaya koymak boynumuzun borcudur. Önder APO, Kürt halkının varlık ve özgürlük mücadelesinin temsilcisidir. Varlığımızın oluşturucusu, özgürlüğümüzün ölçüsüdür.

Bunun için Önder APO ile görüşme olana ve kendisinin açıklama yapması sağlanana kadar Kürt halkı olarak AKP-MHP faşizmine her alanda gerekli cevabı vereceğimiz bilinmelidir.

‘Gençlik Önder APO’nun fedaisidir’ şiarı ile başta Türkiye metropolleri olmak üzere ateşten bir çember oluşturalım ve Önder APO’ya yönelen saldırıları boşa çıkaralım.

Bu temelde Garê zaferi ruhuyla Bakur Kürdistan ve Türkiye’de yaşayan tüm halkımızı, fedakarlık ve cesaretini defalarca ispatlamış olan gençlerimizi, Önder APO’ya derin bir bağlılık göstermeyi başarmış olan kadınlarımızı AKP-MHP faşizmine karşı eyleme çağırıyoruz.

Halkımız Newroz halkıdır. Önder APO’ya yönelik saldırıları Newroz'un diriliş ve direniş ruhuna uygun olarak karşılayalım, düşmanlarımızı kahredelim, Önder APO’nun fiziki özgürlüğünü sağlayalım.”