Kürt Halk Önderi'nin doğum gününde Kuzey Kürdistan'da fidanlar dikildi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 72'nci yaş günü vesilesiyle Kuzey Kürdistan'ın bir çok kentinde fidanlar dikildi.

Mardin'in Artuklu ilçesinde bir araya gelen Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Barış Anneleri Meclisinden oluşan bir heyet Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 72'nci yaş gününü kutladı. Artuklu'daki kutlama çerçevesinde 72 fidan ekildi. Ardından katılımcılar düzenledikleri forumla, cezaevlerinde devam açlık grevi eylemleri ile Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ilişkin tartışmalar gerçekleştirdi. 

Forumda, Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürlüğünün önündeki en büyük engelin Kürt Halk Önderi'nin rehin tutulmasından kaynaklandığı ve tecridin acil olarak kaldırılması gerektiği ifade edildi.

Program, sloganlarla sona erdi.

ŞIRNAK

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü dolayısıyla 72 fidan dikti. Kent merkezindeki bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılan etkinliğe HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, partinin il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. Ağaç dikimi öncesi HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş kısa bir konuşma yaptı. 

Özgüneş, "10 milyon insan Sayın Öcalan'ı Önderi olarak kabul etti. Bu gün diriliş günüdür. Bundan kaynaklı da bu günün önemi dolayısıyla 72 ağaç dikiyoruz. Bugünün özgürlük, barış ve demokrasiye vesile olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından söylenilen şarkılar ve çekilen halaylar eşliğinde fidanlar dikildi.