Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için açlık grevi direnişleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması ve özgürlüğü için başlatılan açlık grevi eylemleri devam ediyor.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'daki siyasi tutsaklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle açlık grevinde. 27 Kasım’da süresiz-dönüşümlü olarak başlatılan açlık grevleri 39 gündür devam ediyor.

BASKILAR ARTTI

Açlık grevlerinin ardından tutsaklara yönelik baskılar da arttı. 
Tarsus Cezaevi’ndeki tutsaklar, cezaevi idaresinin tuz, şeker ve limon gibi gerekli malzemeleri vermediğini açıklarken, Kandıra Cezaevi’nde eylemdeki tutsakların özel eşyalarına el konulduğu öğrenildi.
Yine Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki kadın tutsaklara disiplin cezaları veriliyor; hak ihlallerini anlattıkları anda telefonları kesildi.
Urfa'da eylemdeki tutsaklara da koronavirüs testi yapılmazken, Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde de eylemin başladığı günden bu yana baskılar arttı.
Çok sayıda cezaevinde de yer yer baskınların yapıldığı, tutsakların darp edildiği yönünde bilgiler geliyor.
Açlık Grevini İzleme Heyeti, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Eğer cezaevlerinde ölüm haberleri duymak istemiyorsak; toplumsal tepkiyi yükseltmek lazım" çağrısında bulunmuştu.
Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) ise "Salgın döneminde açlık grevi iki kat daha riskli" diyerek, çözüm için çağrı yaptı.
Öte yandan yine İmralı tecridine karşı Maxmûr'daki açlık grevi de sürüyor. Maxmûr Şehit Aileleri Derneği’ndeki eylem 18. gününde.