Kürt ve Arap gençler gerillaya katıldı, direnişi büyütmeye çağırdı

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Komalên Ciwan’ın başlattığı seferberlik çağrısı kapsamında Kuzey ve Doğu Suriyeli bir grup Kürt ve Arap genç, gerilla saflarına katıldıklarını duyurdu.

İşgalci Türk devleti Kürdistan’ın üç parçasına benzeri görülmemiş saldırılar düzenlerken, Komalên Ciwan’ın seferberlik çağrısına çok sayıda genç yanıt verdi.

Gerilla saflarına katılan Kuzey ve Doğu Suriyeli bir grup Kürt ve Arap genç, bir basın açıklaması ile seferberliğe katılımın güçlendirilmesini istedi.

Gençler, “Zap, Avaşîn Metîna şehitlerinin intikamını alma ve direnişi ve mücadeleyi büyütme temelinde gerilla saflarına katılıyoruz” diyerek katılımlarını ilan etti.

İşgal saldırılarının sürdüğü gerilla alanlarında yapılan açıklama şöyle:

“İçinden geçtiğimiz süreç tüm ezilen ve özgürlükçü halklar açısından hassas bir süreçtir. Kapitalist Modernite içine düştüğü krizli durumdan kurtulmak için özgürlükçü halklara karşı daha fazla şiddet uygulamaya çalışmaktadır.

Özgürlükçü halk ve hareketlere karşı, bütün ezilen halkalar özellikle Êzidî halkı gibi bitirilmek istenen halk için mücadele umudu olan PKK’ye karşı aralıksız bir şekilde saldırılarını sürdürmektedir.

19 Temmuz Rojava devriminin başlangıcından bugüne kadar demokratik modernite sistemi üzerine inşa edilen bu devrim alanı üzerindeki saldırıları ve devrim iradesini bitirme istemi hiçbir zaman bitmemiştir.

Faşist Türk devleti Önder Apo üzerindeki tecridi ağırlaştırarak, Medya Savunma Alanlarına KDP işbirliği ile saldırarak halkın da iradesini kırmaya çalışmaktadır. Yine Mit saldırıları ve bütün ahlaki kuralları ayaklar altına alarak gerillaya karşı kimyasal silahları kullanarak gerillayı bitirmek istemektedir. Ama gerilla tarihsel bir direniş ile faşist Türk devletinin bu saldırılarını kırarak onlara büyük darbeler vurmuştur. Büyük Osmanlı hayalleri olan Türk devleti gerilla karşısında yenilmiştir.

Bizler de Kuzey Doğu Suriye Kürt ve Arap gençleri olarak Şehid Jiyan şahsında Zap, Avaşîn Metîna şehitlerinin intikamını alma ve direnişi ve mücadeleyi büyütme temelinde gerilla saflarına katılıyoruz.

Nasıl ki zindan direnişleri zafere ulaştıysa, 19 Temmuz Rojava Devrimi gerçekleştiyse bizim özgürlük dağlarına katılımımız da Önder Apo üzerindeki tecridi kırmada etken olacak. Bizler faşist Türk devletinin planlarını yenilgiye uğratacağız. Özgür Kürdistan ve Demokratik Ortadoğu’yu inşa edeceğiz.”