'Kurtuluşun tek yolu gerilladır'

Gerilla saflarına katılma sebebini anlatan YRK'li Cengawer Qendîl, "Düşmana karşı en radikal ve anlamlı tavır da gerilla saflarına katılmaktır. Kurtuluşun tek yolu gerilladır" dedi.

Türk devletinin Avaşin, Zap ve Metina'ya yönelik başlattığı işgal saldırıları devam ediyor. Bu saldırılara karşı gerillanın direnişi de sürüyor. Direniş alanlarında olan gerillalardan biri de Rojhilat'ın Mahabad şehrinden olan Cengawer Qendîl. Gerilla saflarına katılma sürecini anlatan Qendîl, "İran devletinin ülkeye ve Kürt halkına yaptığı baskı ve zulme karşı gerilla saflarına katıldım. Katılımımı çok büyük bir şans olarak görüyorum. Özgürlük Hareketi'ne katılmasaydım işgalciler tarafından asimile edilmiş olacaktım. Benim için en ilginç olan şey gerillalar arasındaki yoldaşlık ilişkisi. Şu ana kadar şahsi hayatı için çalışan tek bir gerilla görmedim, bunun yerine Kürdistan ve ezilen halkların ahlaki ve insani bir hayat inşa etmek için çalışıyor.

Rojhilat gençliği diktatör İran'ın özel savaş yöntemleri ile Kürt gençliğini kazanmak istediğini bilmelidir. İran rejimi, diğer işgalci devletler gibi gençlere sert tepki göstermiyor. Çok yumuşak yöntemler kullanarak gençleri aralarına alıyorlar. İran devleti var olan imkanları da yok edip insanları açlığa, işsizliğe mahkum ediyor ve daha sonra bir lütufmuş gibi insanlara sunuyor. Bu yüzden Rojhilat gençliği devletin bu tuzaklarına karşı dikkatli olmalıdır.  Düşmana karşı en radikal ve anlamlı tavır da gerilla saflarına katılmaktır. Kurtuluşun tek yolu gerilladır. Bu nedenle tüm Kürt gençlerini onurlu ve özgür bir yaşam için gerillaya katılmaya çağırıyorum” dedi.