Kuzey Kürdistan’dan korucular Heftanin’e getirildi

Bölgedeki yerel kaynaklar, işgalci Türk devletinin Kuzey Kürdistan’da özellikle Botan bölgesinde korucuları Heftanin’e getirdiğini ve Güney Kürdistan hükümetinin peşmergeleri de gerilla alanlarının sınırlarına yerleştirmek için talimat verdiğini aktardı.

Türk devleti, Güney Kürdistan’a yönelik uyguladığı işgal saldırılarında yine Kürdü Kürde kırdırtma politikası uygulama peşinde.

Yaklaşık bir aydır Heftanin alanına yönelik düzenlediği işgal saldırılarında gerilla direnişi karşısında Türk ordusu ciddi zayiat veren Türk ordusu, Kuzey Kürdistan’dan getirdiği korucuları Heftanin bölgesine yerleştirirken, Güney Kürdistan hükümeti ise, gerilla ile sınır olan bölgelere peşmergelerin yerleşmesi talimatı verdi. Ancak peşmergelerin büyük bir bölümü Güney Kürdistan hükümetinin bu talimatını reddetti.

HER KÖYDEN 12 KİŞİLİK KORUCU GRUBU HEFTANİN’E GETİRİLDİ

Bölgedeki yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre işgalci Türk ordusu, Kuzey Kürdistan’dan özellikle de Botan bölgesinden korucuları, her köyden 12 kişilik gruplar halinde toplayarak Heftanin’e getirttiğini belirtti.

GÜNEY KÜRDİSTAN HÜKÜMETİ PEŞMERGENİN BÖLGEYE YERLEŞMESİ TALİMATI VERDİ

Yine Güney Kürdistan hükümetinin iki tugay peşmergeyi gerilla alanlarının sınırlarına yerleştirmek için peşmergelere talimat verildiği öğrenildi.

150 peşmergenin Güney Kürdistan hükümetinin talimatını kabul etmediği de edinilen bilgiler arasında.