Leşkerî Roj üyeleri işgal saldırılarında Türk devleti ile ortak hareket ediyor

Tek amaçlarının Kürdistan’ı savunmak olduğu ve PKK’ye karşı savaşmadığını açıklamış olan Leşkerî Roj’un bir kısım üyesinin Garê’deki işgal saldırısına katıldığı ve Türk devleti ile ortak hareket ettiği ortaya çıktı.

Bölgedeki muhabirlerimizin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Leşkerî Roj isimli güçten bir kısmının Garê’deki işgal saldırısına katıldığı ve Türk devleti ile ortak hareket ettiği öğrenildi.

Daha önce yaptıkları açıklamada tek amaçlarının Kürdistan’ı savunmak olduğu ve PKK’ye karşı savaşmadıklarını belirten Leşkerî Roj’un bir kısmı ise işgal saldırılarına katılmayı kabul etmediği de belirtiliyor.

Özellikle Rojava’da olan bir kısım güçlerin Leşkerî Roj güçlerinin yurtseverlik çizgisinden çeteciliğe kaydığını dillendirerek, işgal saldırısına katılmadığı da öğrenildi.

SALDIRIYA KATILMAYANLAR GÖREVDEN ALINIYOR, KDP’LİLER YERLERİNE ATANIYOR

Şu anda kendi içlerinde çelişki yaşayan Leşkerî Roj güçlerinden Garê’ye yönelik Türk devletinin işgal saldırısına katılmayı reddeden kesiminin görevden alındığı ve yerine KDP’li peşmergelerin atandığını da yerel kaynaklar belirtiyor.

İşgal saldırılarının düzenlendiği 10 Şubat (dün) günü de Leşkerî Roj üyelerinden 6 kişilik bir grup, Güney Kürdistan’ın Akrê kentinin Bakirman nahiyesinin girişindeki Şermin Asayiş noktasına yerleşmişti.