Maxmur’da 4 Nisan festivali başladı

Maxmur’da bu yıl 13’üncüsü düzenlenen 4 Nisan Festivali bugün resim ve elişi sergisinin açılışıyla başladı.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı’nda (Maxmur) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle 2008 yılından bu yana düzenlenen 4 Nisan Festivali başladı.

Festival bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi Maxmur Eğitim Komitesi öncülüğünde hazırlandı.

Festival bu yıl sabah saatlerinde açılış töreni ardından öğrencilerin hazırlamış olduğu tablo, fotoğraf ve elişi ürünlerinden oluşan sanat sergisi ile başladı.

Kamp sakinleri sabah saatlerinden itibaren sergiyi ziyaret etti ve büyük bir ilgi gösterdi.

Serginin hazırlığında ve resim çiziminde yer alan Şehit Delila Atölyesi üyesi Bewar İzer ANF’ye yaptığı değerlendirmede, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit kaldırılırsa ve Abdullah Öcalan fiziki olarak özgürleştiğinde Kürt halkının önderliği ile özgür bir şekilde yaşayacağını söyledi.

Bu festivalin her yıl yapıldığını da vurgulayan İzer, “Ve sergi de bu festivalin bir bölümüdür” dedi.

Bu serginin eğitim komitesi tarafından organize edildiğini hazırlatan İzer, diğer kurumların da eserlerini sergileyebileceklerini sözlerine ekledi.

Şehit Delila Atölye üyesi Medine Tok da “Bizler de 4 Nisan vesilesiyle açılan sergiye hazırladığımız birçok tablo ve pankartla sergiye katıldık” diye konuştu.

Hazırladıkları tabloların 4 Nisan gününü ifade ettiği ve ayrıca kadın emeği, rengi ve çalışmalarının yansımasına önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Tok, kamp halkının sergiye çok ilgili olduğunu ve ilgiyle karşıladığını da vurguladı.

3 günlük 4 Nisan Festivali programı yarın spor gösterileri ile sürecek.