Maxmur Meclisi: Asla teslim olmayacağız

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direneceklerini söyleyen Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Hecî Kaçan, "Maxmur halkı olarak asla teslim olmayacağız" dedi.

Türk savaş uçakları dün gece saat 00.00’da Maxmur Mülteci Kampı, Medya Savunma Alanları'ndan Çiyayê Direbî, Kozînê, Balayan, Çiyayê Nasir ve Şengal’e yönelik hava saldırısı düzenledi. Maxmur’da sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırı yaklaşık 40 dakika sürdü.

Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Hecî Kaçan, Türk devletinin hava saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. Maxmur halkının Türk devletinin işgal saldırılarına yabancı olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Maxmur halkı yaşamı boyunca çok büyük bedeller ödedi. Bugüne kadar tüm saldırılara karşı direnen halk, hiçbir zaman geri adım atmadı. Asla halkın iradesini teslim alamazlar.

Kürt halkına ve dostlarına çağrıda bulunuyoruz, onların desteği ile biz de direneceğiz ve teslim olmayacağız. Düşman ahlaksız yöntemlerle saldırdığı halde halk asla geri adım atmayacaktır. Bu saldırılar Rêber Apo ve şehitlerimize olan inancımızı daha da güçlendirecektir. Bu kirli savaşta Türk devletine destek veren güçleri de kınıyoruz. Kuşatma, ambargo ve saldırılar bizlere geri adım attıramayacaktır. Maxmur halkının direnişi kazanacak."