Maxmur sakinleri: Kürt halkını sınamayın!

Maxmur mülteci kampı sakinleri alanlara çıkarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile derhal görüşme gerçekleştirilmesini istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamına ilişkin sanal ağlarda ortaya atılan iddialar üzerinde Maxmur sakinleri de alanlara çıktı.

Yerel saatle 10.00’da Maxmur Halk Belediyesi önünde toplanan kamp sakinler Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK ve YJA-Star bayrakları ile yürüyüşe ge.ti.

Sık sık ‘Önderliksiz yaşam olmaz’, ‘Bijî Serok APO’ ve ‘Bijî Berxwedana Îmraliyê” sloganlarını atan kitle Birleşmiş Milletler’in (BM) kamp içerisindeki merkezi önüne kadar yürüdü.

Burada bir dakikalık saygı duruşu ardından öğretmen Hüseyin Kara, kamp adına açıklamayı okudu.

Kara,  “İşgalci ve komplocu güçler hiçbir zaman imha ve inkar siyasetlerinden vaz geçmediler. Bizler Kürt ve Kürdistan halkı olarak özgürlük çizgisini, ordulaşma ve nerde duracağımızı öğrettiği için Önder APO’ya borçluyuz. Bizler var oluşumuzu Önderliğimizin fikir ve felsefesine borçluyuz. Bu yüzden Önderliksiz yaşayamayız” vurgusunda bulundu.

Kara,  “AKP-MHP bloku bu tür yaklaşımlarla Kürt halkını sınamasınlar. Önder APO’nun binlerce fedaisi var. Çükü Önder Abdullah Öcalan bir tek Kürt halkının Önderi değil, tüm ezilenlerin ve insanlık Önderidir. Onun için, komplocu güçler attıkları adıma dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.

Eeylem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine atılan sloganlarla son buldu.