Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Maxmurlular Türk devletine karşı tutum almaya çağırdı

İşgalci Türk devletinin Maxmur’a yönelik saldırılarına ilişkin Maxmur halkı bir açıklama yaptı. Maxmurlular, herkesi “faşist Türk devletine” karşı tutum almaya çağırdı.

Türk devletine ait silahlı insansız bir hava aracı, bir kez daha Maxmur mülteci kampını bombaladı. Saldırıda can kaybı yaşanmadı, ancak bir anne hafif yaralandı. Saldırının gerçekleştiği çevrede bulunan evlerde de maddi hasar oluştuğu bildirildi.

Saldırının gerçekleştiği yerde bir araya gelen Maxmurlular bir basın açıklaması yaptı. Halk Meclisi Üyesi Eli Urek tarafından okunan açıklamada Türk devleti, ortakları ve saldırıda rolü olanlar kınandı.

Urak, “Sivillere ait evlere bomba attılar.  Saldırıda can kaybı olmadı. Saldırı bir konsept dahilinde gerçekleşti. Türk devletinin temel hedefi Maxmur’dur” dedi.

Urak, şöyle devam etti: “Bir haftadır Maxmur üzerinde insansız silahlı hava araçları aralıksız keşif yapıyor. Böyle bir durumda Irak ve hava sahasından sorumlu ittifak güçleri neden bunu görmüyor ve buna karşı bir şeyler yapmıyor? Duruma baktığımızda, sessizlik ve ortaklık görüyoruz. Bu saldırıların amacı, bir yandan Kürt özgürlük hareketini tasfiye etmek, diğer yandan Kürt halkı ve dostlarını hedef almaktır. Kampa yönelik saldırı ile kamp halkı dağıtılmak isteniyor.

Herkes bilmeli ki bu halk özgürlük, adalet ve barış için buradadır.  Türk devleti, DAİŞ’in Maxmur ve Şengal’e yönelik yarım kalan saldırılarını devam ettirmek istiyor. Dün savaş uçakları Şengal’i bombaladığında, bize de yöneleceklerini biliyorduk.

İlgili tüm tarafları sorumluluklarına sahip çıkmaya, faşist Türk devletinin ortakları olmamaya çağırıyoruz.

Tüm Kürt halkını onuruna sahip çıkmaya çağırıyoruz. Maxmur halkımız direnişle başladı ve direnmeye devam edeceğiz. Ne kadar saldırı olursa, ne kadar üzerimizde anlaşma sağlarlarsa sağlasınlar, önderliğimizin yanındayız, mücadeleyle yola devam edeceğiz.”

Açıklama “Bê Serok jiyan nabe” ve “Berxwedan jiyan e” sloganları ile son buldu.