Meclis üyeleri belediye bahçesine 14 ay sonra girdi!

Gasp edilen Kızıltepe Belediyesi'nin meclis üyeleri, belediye bahçesine 14 ay sonra girdi

Mardin’in Kızıltepe Belediyesi’ne 4 Kasım 2019 tarihinde gasp edildikten sonra meclis üyeleri her ayın ilk haftasında Belediye Meclis toplantısı için geliyor. Ancak belediye meclis üyeleri hiçbir toplantıya alınmadığı gibi, belediyenin bahçesine dahi girişlerine engel olunuyor.

Yeni yılın ilk belediye meclisi toplantısı için Leyla Kasım Parkı’nda bir araya gelen meclis üyeleri, toplu olarak belediye binasına doğru yürüdü. Önceki aylarda polis engeli nedeniyle belediye binasına yaklaştırılmayan meclis üyeleri X-Ray cihazından geçerek, belediye binasının bahçesine kadar girebildi. Ancak bahçeye giren meclis üyeleri herhangi bir muhatap bulamadı. Bunun üzerine belediye binası önünde açıklama yaptı. 

'SOKAKLAR, MEYDANLAR BOZULDU'

Görevi gasp edilen Kızıltepe Belediyesi Eşbaşkanı Zeyni İpek, halkın iradesinin bir yılı aşkın bir süredir gasp edildiğini, ilçede sokakların, meydanların, caddelerin tamamının bozulduğunu söyledi. İpek, sorunlara çözüm üretmek istediklerini ve bunun da meclis toplantısında görüşülerek yapılabileceğini anlattı. Bir yılı aşkın süredir hukuksuzluk ile karşı karşıya olduklarını ifade eden İpek, muhatabın kim olduğunu öğrenmek istediklerini ancak kimseyi bulamadıklarını söyledi. 

POLİS ÇIKARDI, ÇEKİMİ DE ENGELLEDİ

Gaspçı kayyum Hüseyin Çam’ın koruma polisleri, açıklama yapılan yere doğru geldi. Meclis üyelerinin yanına gelen polisler, bahçeden çıkmalarını istedi, çekim yapılmasını da engelledi. Yapılan tartışmanın ardından meclis üyeleri belediye bahçesinden çıkarıldı.