Medeni Yıldırım’ın mezarı da tahrip edildi

Lice ilçesinde karakol-kalekol protestosunda askerlerin katlettiği Medeni Yıldırım 7’nci yılında anılırken, anmaya gelen aile tahrip olmuş mezarlık ile karşılaştı.

Amed’in Lice ilçesine bağlı Kayacık (Hêzan) köyünde, 28 Haziran 2013’te yapılan karakol-kalekol protestosunda askerlerin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitiren Medeni Yıldırım, ölümünün 7'nci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Bağlar Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan mezarlığa ailesi, yakınları, MEBYA -DER ve HDP’liler katıldı. Anma için mezarlığa gelen Yıldırım'ın ailesi ve beraberindekiler mezarlığın tahrip olmuş hali ile karşılaştı. Mezarlıktaki çiçekler ve küçük nar ağacı kırılırken, toprak da karıştırılmış bir şekilde bulundu.

Burada anmaya geçilirken, Yıldırım'ın mezarlığına fotoğrafı bırakılarak dua okundu. Yapılan duaların ardından konuşmalara geçildi. Anne Fahriye Gündüz Yıldırım, mezarlığa yapılan saldırıya tepki göstererek, "Bu yapılan zulümdür. 7 yıldır ben çocuğumun katileri yargılansın diye uğraşıyorum. Mahkemeye götürdüğüm kanlı gömleğe karşın hakim benimle dalga geçer gibi dinlemedi bile. Gözlerimin için baka baka katilleri koruyorlar. Bugün de geldim buraya oğlumun mezarını tahrip etmişler. Bu nasıl vicdan, bu nasıl ahlak? Sizin anne babanız eşiniz yok mu? Oğlumun mezarından ne istediniz vicdansızlar?" diye konuştu.

Aradan geçen 7 yılda acılarının dün gibi taze olduğun kaydeden anne Yıldırım, “7 yıldır bu acıyı çekiyorum. 7 yıldır yüreğim yanıyor. Mahkemenin yaklaşımı bu yüreğimi daha da yakıyor. Biz katilerin yargılanıp ceza almasını istiyoruz. Yüzlerce Kürt genci öldürüldü. Bunları öldürenler adalet önünde aklandı. Hepsi de aklandı. Bu nedir? Yeter artık. Kürdüz, dillimiz Kürt annemiz Kürt bizi öldürmekle yok edemesiniz. Bizi bitiremezsiniz” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan HDP Amed İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan da aradan geçen 7 yılda adaletin tecelli etmediğini belirterek, adalet çağrısı yaptı. Ceylan’ın konuşmasının ardından Yıldırım’ın mezarına karanfiller bırakıldı.