Mehmud Osman: Konu PKK değil, Güney Kürdistan'dır

Kürt siyasetçi Mahmud Osman, Türk devletini işgal saldırıları konusunda tüm siyasi çevreleri birlik olmaya çağırarak, “Konu PKK değil, Güney Kürdistan’dır ve belki de Kuzey Kürdistan’dan daha büyük zarar görecektir” dedi.

Türk devletinin Garê’ye yönelik işgal saldırıları başlatması ardından RojNews’e konuşan siyasetçi Mahmud Osman, “Tüm siyasi tarafların uluslararası merkezler ve ABD’den Türkiye’ye baskı yaparak bu saldırıları durdurmasını istemeli” dedi.

Bu saldırıların amacının Güney Kürdistan olduğuna dikkat çeken Osman, “Bu saldırılar Güney Kürdistan ve Irak’a yöneliktir, sınır ve egemenliklerinin ihlalidir. Bu nedenle bana göre konu PKK değil, belki de daha çok Güney Kürdistan’dır. Kuzey Kürdistan’dan daha fazla zarar görebilir. Türk Devleti Güney Kürdistan’ı bir boşluk olarak görüyor.  Kürdistan Bölgesi’ne saygı göstermiyor. Kendi malı gibi görüyor ve her yönden saldırıyor” şeklinde konuştu.

Tüm Kürt siyasi çevreleri saldırılara karşı birlik olmaya çağıran Osman, “Kürt siyasi tarafları birlik olmalı ve saldırılara karşı durmalı. Barış talebinde bulunmalı” ifadelerini kullandı.