Merwan Bedel’in ailesi: İzinde yürüyeceğiz

Türk devletinin saldırısında şehit düşen Merwan Bedel için açılan taziyenin 3’üncü gününde, “Acımız büyük ama başımız dik. Onun izinde yürümeye devam edeceğiz” denildi.

Türk devletinin 7 Aralık’ta yaptığı silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) şehit düşürdüğü Şengal Özerk Yönetimi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel Xwedêda (Dijwar) için evinin önünde kurulan taziye çadırına ziyaretler sürüyor.

3 gün önce kurulan çadırı binlerce kişi ziyaret ederek, Merwan Bedel’in ailesine başsağlığı dileğinde bulundu.

Gün boyu süren taziyeyi, bugün çok sayıda Şengallinin yanısıra Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi-TAJÊ, Şengal Direniş Birlikleri-YBŞ ile Şengal Kadın Birlikleri YJŞ ve Şengal Özerk Meclisi ziyaret etti.

YBŞ-YJŞ adına konuşan Axîn Întîqam: “Türk devletinin saldırısı sadece Merwan Bedel’e yönelik değil, aynı zamanda Şengal’in özgürlüğüne yöneliktir. Düşmanlar çok iyi bilsin ki bir tek Êzidî bile önlerinde başını eğmeyecek. Düşmanın kuyruğu haline gelenler pes etmeyeceğimizi çok iyi biliyor. Êzidîler olarak şerefimizle, onurumuzla topraklarımızda özgürce yaşayacağız” dedi.

AİLESİ OLARAK ONUN İZİNDE YÜRÜYECEĞİZ

Ailesi adına Merwan Bedel’in kuzeni Rêber Xelef ise, “Merwan Bedel’in şehadeti Êzidî halkının yüreğinde büyük acılara yol açtı. Ama hepimizin başı diktir. Şehadetinden derin bir üzüntü duyuyoruz ama gururluyuz. Düşman iyi bilsin, Merwan Bedel’in mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Aile olarak her zaman onun yanında olacağız ve onun izinden gideceğiz” diye konuştu.

TAJÊ üyesi Sabiha Sebrî de, “Êzidî düşmanları Êzidî halkının öncülerini hedef alıyor. Merwan Bedel şahsında Êzidî toplumuna saldırı yapıldı. Merwan Bedel halkı için gece gündüz çalıştı. Dijwar arkadaşın YBŞ’de büyük rolü vardı. Nerede bir problem varsa orada Dijwar arkadaş da vardı. Êzidî kadınların kurtuluşu için her zaman çalıştı. Büyük bir mücadele verdi, beklentileri yüksekti. Heval Dijwar’ın mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından Merwan Bedel’in anlatıldığı bir sinvizyon gösterimi yapıldı. Merasim “Şehid namirin” sloganıyla son buldu.