Merwan Bedel’in kız kardeşi: O ihanetçinin peşine düşeceğim

Merwan Bedel’in Türk devletine ait SİHA ile şehit düşürüldüğü yerde açıklama yapan kız kardeşi Hilwa Xelef, abisini ve çocuklarını kapı önünde uçakların hedef almasına sebep olanları peşine düşeceğini, intikamını almadan da durmayacağını söyledi.

Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (Tevgera Azadiya Jinên Êzidî-TAJÊ), Şengal Özerk Yönetim Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in şehit düştüğü yerde açıklama yaptı.

Açıklamaya Merwan Bedel’in çocukları ve ailesinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Açıklamayı Merwan Bedel’in kız kardeşi Hilwa Xelef yaptı.

Şehit Merwan Bedel’in Êzidîlerin yolunu takip ettiğini dile getiren Hilwa Xelef, işbirlikçi ve ihanetçilere tepki göstererek, “Abim çocukluğundan beri yetim kaldı, yalnız büyüdü. Zorlukların ve evsizliğin ortasında büyümek zorunda kaldı. Annesi, Merwan’ı bu seviyeye getirmek için her türlü zorluğu yaşadı. Bir gün bile kendi çıkarını düşünmedi. 8 yıl boyunca hem askeri hem de siyasi alanda yorulmadan çalıştı. Savaş meydanlarında savaştı. Hiçbir zaman kimsenin kalbini kırmadı” diye konuştu.

‘İNTİKAMINI ALACAĞIM’

Kardeşinin yerini para karşılığında Türk devletine veren işbirlikçileri kendi eliyle cezalandıracağını dile getiren Hilwa Xelef şunları söyledi: “Türklere bir şey demiyorum, çünkü onlar zaten Êzidîlerin baş düşmanıdır. Kim Êzidîlerin öncüsü olursa onu katletmek istiyor. Kardeşimi ve çocuklarını kapılarının önünde uçakların hedef almasına sebep olanlar bilsin ki onlardan intikam alacağım. Kardeşimin intikamını alacağım. Kardeşimin intikamı dünyada kalmayacak. Kardeşimin kanı üzerine yemin ederim ki, o ihanetçinin peşine düşeceğim ve kardeşimin intikamını alana kadar durmayacağım.”