Mir Celadet Bedirxan'ın kızı: Erdoğan'dan kurtulalım

Kürt Siyasetçi ve Dilbilimci Mir Celadet Ali Bedirxan'ın kızı Sînem Bedîrxan, "Artık birbirimizi öldürmeyi unutmalıyız. Erdoğan'dan nasıl kurtarabileceğimizi düşünmeliyiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hewlêr Temsilciği’nden bir heyet, 1951 yılında Şam'da yaşamını yitiren Kürt Siyasetçi ve Dilbilimci Mîr Celadet Ali Bedîrxan'ın Hewlêr'de yaşayan kızı Sinem Bedirxan'ı (Sînemxan) ziyaret etti.

 'KÜRT BİRLİĞİNİ İSTİYORUM'

Rojnews’te yer alan habere göre, HDP heyetinin ziyaretinden büyük memnuniyet  duyan Sinem Bedirxan, şöyle dedi: “Sizleri gördüğüme çok sevindim. Bu çağa geldim, umudum özgür bir Kürdistan bulmaktır. Güney, Batı, Doğu ve Kuzey demeyin, Kürdistan deyin. Üzerinde Kürdistan yazılı bir pasaport istiyorum. Sizlerden veda etmeden önce bunu görmeyi umuyorum. Bu bir rüya, bu hayalin gerçekleşmesini istiyorum."

Kürt güçler arasındaki gerginlik konusundaki rahatsızlığını da ifade eden Sînem Bedirxan, "Yeter artık, 'şu parti böyledir, bu güç böyledir' demeyin. Annem Rehşanxan, 'Bana Kürt Birliğini ver, sana özgür bir Kürdistan vereyim' derdi. Umarım, bu Kürdistan'ı görürüz. Hepimiz Kürdüz ve hiçbir taraf arasında ayrım yapmamalıyız" diye konuştu.
Sinem Bedirxan, AKP-MHP iktidarının Kürtlere yönelik baskı ve saldırılarına da tepki göstererek, şunları söyledi:
"Kuzey Kürdistan'daki zulme karşı birlikte durmalıyız. Durumu tartışmak için savaşlar ve çatışmalarla değil, medeni bir üslupla ve diyalogla oturmalıyız. Artık birbirimizi öldürmeyi unutmalıyız. Kürtler olarak kendimizi Erdoğan'dan nasıl kurtarabileceğimizi düşünmemiz gerekiyor."