MLKP/FESK gerillaları Medya Savunma cephelerinde

Sömürgeci Türk devletinin işgal saldırıları gerçekleştirdiği Medya Savunma Alanlarında bulunan MLKP FESK gerillaları, Güney Kürdistan savunmasına “Bu saldırılar tüm halklaradır. Direnişi birleşik mücadeleyle büyütelim” sloganıyla yer aldığını açıkladı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) FESK gerillaları, sömürgeci faşist Türk devletinin saldırılarının sürdüğü Güney Kürdistan savunmasında yer aldıklarını açıkladı. "Bu saldırılar tüm halklaradır. Direnişi birleşik mücadeleyle büyütelim" şiarıyla açıklama yapan komünist gerillalar, faşist Türk devletinin saldırıları ve bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MLKP/FESK gerillası Ozan Diyar, sömürgeci faşist Türk devletinin işgal saldırıları karşısında direnişi sürdürdüklerini dile getirdi. 

Diyar sözlerini şöyle sürdürdü: "Sömürgeci faşist Türk devletinin, Rojava'yı işgal saldırılarına onay verenler, bugün Güney Kürdistan'ın işgaline de onay vermişlerdir. Faşist Türk devletinin, Haftanin'e yönelik saldırısına sessiz kalanlar, Güney Kürdistan'ın işgaline onay verenler, aynı zamanda Rojava'daki demokratik halkçı ve kadın eşitlikçi devrimimizi boğmaya çalışanlardır. Kürdistan'ı dört parçaya bölüp sömürgeleştirenler, Kürt halkının büyük bedeller ödeyerek elde ettiği kazanımları yok etmek için yine aynı saflarda birleşmişlerdir. Bu bakımdan Haftanin'e yapılan işgal saldırısı, Kürt ulusal birliğine, özgürlüğüne, geleceğine ve bütün kazanımlarına karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu aynı zamanda Kürt, Süryani, Asuri, tüm Güney Kürdistan halkına yönelik bir saldırıdır."

'TARİHİ DİRENENLER YAZACAKTIR’

Medya Savunma Alanları'nda devam eden tarihi direnişin cephelerinde yer aldıklarını vurgulayan MLKP FESK gerillası Ozan Diyar, sözlerini şöyle tamamladı: "Sömürgeci faşist Türk ordusunun halklarımızı teslim almasına asla izin vermeyeceğiz. FESK gerillaları olarak bu tarihi direnişte yerimizi alıyoruz. Sömürgeci, işgalci, cinsiyetçi faşist Türk ordusu ve çetelerine karşı siperlerde savaşma irademizi büyütüyoruz. Zap'ta işgale karşı savaşım sırasında ölümsüzleşen MLKP KKÖ gerillası Şevin Söğüt yoldaşımızın, Karadeniz'de birleşik devrimimizi örmeye çalışırken ölümsüzleşen FESK VE HBDH gerillaları Sinan Güneş ve Koray Aspir yoldaşlarımızın izinden yürüyerek onlara layık olacağız. Dün olduğu gibi bugün de tarihi direnenler yazacaktır."