Munzur: Tecritle Kürtlerin iradesini kıramazlar

İmralı’daki direnişi kıramayanların, tecrit sistemi ve saldırılarla Kürt halkının iradesini kırmak istediğini kaydeden Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Üyesi Ferzende Munzur, sonuç alamayacaklarını söyledi.

“Önder Apo çözüm, barış ve demokrasinin kilididir” diyen Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Üyesi Ferzende Munzur, bunun için tüm Suriye halklarının eylemde olduğunu belirtti. 

Kuzey ve Doğu Suriye Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi, Suriye’nin tamamında, Arap ülkeleri ve dünyanın dört bir tarafıyla diplomatik faaliyetler gibi birçok çalışmaya öncülük ediyor. Halep, Minbic, Dêrazor, Hesekê ve Qamişlo gibi kentlerde merkezleri bulunan İnisiyatif çalışmalarını iki doğrultuda sürdürüyor. Bir yandan Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin yayılması, diğer yandan fiziki özgürlüğü sağlama noktasında birçok önemli çalışmaya imza atıyor.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi Üyesi Ferzende Munzur, Türk devletinin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritle eş zamanlı olarak Kürdistan’a yoğun saldırılar düzenlediğine işaret ederek, “Önder Apo’ya dönük tecrit uygulamaları, hiçbir ölçü tanınmıyor. Zindanlarda tutulan herkesin hem ailesi hem de avukatlarıyla görüşme hakkı var. Türk devleti bu hakkı gasp ediyor. Türk devletinin Kürt sorununa yaklaşımıyla ilgilidir. Doğru yaklaşıp çözüm isteselerdi, Önder Apo’ya yaklaşımda köklü değişim olurdu” dedi. 

DİRENİŞİ KIRAMADIKLARI İÇİN

İmralı’daki direnişi kıramayanların tecrit sistemi ve saldırılarla Kürt halkının ve özgürlük savaşçılarının iradesini kırmak istediğini kaydeden Munzur, şunları söyledi: “İmralı’da gösterilen direniş çok anlamlıdır. Bu direnişin etkisi ve kıvılcımı halkı derinden etkiliyor. Bunun için de inkar ve imha siyasetlerini sürdürüyorlar. Bu siyaset ve ihlaller şüphesiz sonuçsuzdur. Bu kirli siyasetleriyle Kürt halkının iradesini kıramazlar. Bu saldırılar sonuç almayacaktır.”

HERKES SAHİPLENİYOR

“Önder Apo çözüm, barış ve demokrasinin kilididir. Herkes bunu görmelidir” diyen Munzur, şunları ekledi: “İmralı’dan çıkan mesajlar, barış, uzlaşma, çözüm ve demokrasidir. Demokrasiyi kendileri için tehlike görenler bundan korkuyor. Kuzey Doğu Suriye’nin tüm kesimleri Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için  ayakta. Suriye’nin tamamında Önder Abdullah Öcalan’a büyük bir sevgi var. Toplumun tüm kesimleri eylemde.”