MXDŞ: Çarşema Sor’un coşkuyla kutlanması düşmanın planlarını boşa çıkarır

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, Çarşema Sor Bayramı'nı kutlayarak, bayramın büyük coşkuyla kutlanmasının “düşmanın Êzidîlere yönelik saldırılarını ve Şengal’i işgal planlarını boşa çıkaracağını” vurguladı.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi (MDXŞ) Êzidîlerin Çarşema Sor Bayramı'nı kutladı.                                     

MXDŞ’den yapılan yazılı açıklamada, “Yeni yıl bayramı olan kutsal Çarşema Sor bayramını başta şehit aileleri olmak üzere bütün halkımıza adıyoruz. Topluluğumuz tarihten bu yana süren soykırım politikalarına rağmen Çarşema Sor’u korumuş ve günümüze kadar ulaştırmıştır. Halkımız, varlık ve yokluk planları arasında tarihi bir süreçten geçiyor. Fakat en önemlisi topluluğumuz bugün değerlerine sahip çıkıyor. Şengal’e sahip çıkmak barışçıl olan herkesin sorumluluğudur. Çünkü Şengal’e sahip çıkmak, kendi değerlerine de sahip çıkmaktır” denildi.

Şengal ve halkının, bir kez daha acı çekmemesi için herkesin Êzidî topluluğunun özelliğini göz önünde bulundurması gerektiğini vurgulayan MDXŞ şunları ifade etti:

“Irak hükümeti, Türk devleti ve KDP’nin, Êzidîleri dağıtmak için yürüttüğü planlara rağmen, halkımız Şengal direnişi ruhu ile Êzidîlerin yeni yılı olan Çarşema Sor bayramını karşılıyor ve bu barış gününü büyük bir coşkuyla kutluyor. Halkımızın bayramda düşmana iki mesaj vermesi gerekir.

Birincisi, Êzidî topluluğu bütün ferman ve saldırılara rağmen kültüründen ve inancından vazgeçmedi, vazgeçmeyecek. İkincisi ise halkımız Çarşema Sor’u büyük bir coşku ile kutlaması gerekir ve her gün Şengal üzerinde özel savaş yürüten düşmana net bir mesaj vermelidir. Bayram ne kadar büyük bir coşku ile kutlanırsa düşmanın söylemleri de o kadar boşa çıkar.

Yeni yıl bayramı olan Çarşema Sor’u bütün Êzidî topluluğu ve insanlıkla bir kez daha kutluyoruz.

MXDŞ olarak, halkımızın kültürel kıyafetlerini giyebilmesi, dili ile konuşabilmesi, Êzidî inancının temelinde kendi topraklarında huzur içinde yaşaması ve güven içinde kutsal günlerini karşılayabilmeleri için büyük bedeller verdik. Halkımızın bu temelde özgürce yaşaması için sonuna kadar şehitlerin izinden gideceğiz ve şehitlerin isteği olan Özerk Şengal’i halkımızın mücadelesi ile garanti altına alacağız.”