Nakşibendilere 'işgale karşı durun' çağrısı

Güney Kürdistan’da Nakşibendi Tekkesi sorumlusu Şeyh Abdurrahman Nakşibendi, Nakşibendileri Türk işgaline karşı durmaya çağırdı.

Hawraman bölgesinin Tawêle köyündeki Nakşibendi şeyhi Osmanê Tawêle’nin Tekkesi’den şeyh Abdurrahman Nakşibendi, Türk devletinin 9 Ekim’de Rojava’ya yönelik başlattığı işgal saldırılarına sert sözlerle tepki gösterdi.

Nakşibendi, Erdoğan’ın “barış dini” olan İslam’ın adıyla yaptığının Kürt katliamı olduğunu belirterek, “İslam dini barış ve kardeşlik üzerine kurulu bir dindir dedi. Nakşibendi, “Erdoğan şimdi islam adına Rojava’da katliam yapıyor” diye ekledi.

Şeyh Abdurrahman Nakşibendi, bağlı olduğu tarikat üyelerini Türk devletinin 9 Ekim’de başlattığı işgal saldırılarına karşı koymaya çağırırken, şunları ifade etti: “Siz gerçek müslümanlar, şeriat ve tarikat ehilleri olarak iyi bakın; Erdoğan’ın şu an Rojava’da yaptıklarının islam dinine uygun olmadığını kendiniz de iyi görürsünüz. Kadın, çocuk, yaşlı demeden katletmek İslam dininin neresinde yer alıyor? Okul, cami, hastane ve dini yerlere saldırıyor. Bu İslamın neresinde yer alıyor? İşgalci Türk devleti Rojava’da yaşayan Müslüman halkımıza saldırarak suçsuz, günahsız, kadın, çocuk yaşlı demeden katlediyor, şehit düşürüyor, bu islam dininin neresinde yer alıyor? Bombalarla yerle bir edilen camilerdeki Kur’anlar tuvaletlere atılıyor. Siz Nakşibendi tarikatı üyeleri bu zülme karşı çıkmaktan korkmayın. Bu zülme karşı koyun. Halka bu haksızlığı anlatın, bu haksızlığa karşı çıkması için çalışın. Kuzey Kürdistan ve Türkiye halklarına Şeyh Saidê Pirani, Şeyh Taha Nehri, Şeyh Ahmedi Barzan’ın halkını savunmaktan başka bir şey yapmadıkları için Türk devleti tarafından idam edildiklerini halka anlatın. Onların halkı ve ülkelerine karşı yapılan zülme karşı çıktıkları için idam edildiklerini anlatın.”

Nakşibendi şeyhi sözlerini şöyle tamamladı: “Biz Nakşibendi Tarikatı olarak nerede zülüm varsa ona karşı olduğumuzu gösterelim. Bizim sloganımız ‘zulme karşı direniş’tir. O yüzden hepinizden bu katliam, zülüm ve işgale karşı çımanızı, halkın buna karşı çıkması için öncülük etmenizi istiyorum. Bizim felsemizde zülüm, katliam ve mazlum bir halka yapılan saldırılar karşısında uzakta sessiz durup izlemek yok. Ona karşı durup direniş içinde olmak var. Peygamber Hazretlerimizin ayetlerine iyi bakarsanız, Türkiye ve Erdoğan’ın Rojava’da katliamlarla kurdukları mezbahaya karşı olduğunu görürsünüz. İslam dininin böyle bir katliam, talan, insanların evlerini başlarına yıkmaya izin vermiyor. Erdoğan yaptıklarını İslam dini ile tanımlıyor. Yaptıkları katliam, zülüm, talandır. Bunun İslam dini ile hiç bir alakası yok. Bunu islam alemine sizler anlatarak onun gerçek yüzünü açığa çıkarmalısınız. Nakşibendiler olarak bu görevinizi iyi görüp yerine gitermek için çalışmalısınız. Erdoğan’ın katliamcı, talancı yüzünü topluma anlatmak için çalışmalısınız.”