Nazlıer'in duruşması görüldü

Gasp edilen Kocaköy Belediyesi'nin rehin tutulan Eşbaşkanı Rojda Nazlıer'in duruşması görüldü.

Görevi gasp edilerek tutuklanan Kocaköy Belediyesi Eşbaşkanı Rojda Nazlıer hakkında, 'örgüt üyeliği' iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması Diyarbakır 11'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan Nazlıer, SEGBİS üzerinde duruşmaya katıldı. Duruşmaya avukatları Resul Tamur, Bawer Mızrak ve Diyar Çetedir de katıldı. HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Musa Farisoğulları ve Meral Danış Beştaş, Amed il eşbaşkanları, Nazlıer'in ailesi ve arkadaşları da duruşmayı izledi.

'KAYYUMU PLANLADILAR, HAKKIMIZDA İFADE ALDILAR'

Nazlıer, şunları belirtti: “Kilometrelerce uzakta SEGBİS'le savunma yapmayı sağlıklı ve adaletli bulmuyorum. Hakkımda ifade veren 2 tanık yaklaşık olarak 2 yıl önce yakalanmış ve etkin pişmanlık yasasından yararlanmıştır. Tanıkların seçimlerden 7 ay sonra hakkımda ifade vermeleri kayyum atama planının başlangıcıdır" dedi.

İTİRAFÇIYA SORU YÖNELTİLMESİNE ENGEL

Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevinden SEGBİS'le duruşmaya katılan itirafçı Ercan Tuci, tanımadığı ve görmediği Nazlıer'in annesinin ve babasının yaşadığı evine 2016 ve 2018 yılı olmak üzere iki defa gittiğini ileri sürdü.
Nazlıer'in avukatı Bawer Mızrak'ın, Tuci'ye ifede verme aşamasını ve şeklini sorması üzerine araya giren mahkeme başkanı, tanığın sorularla zor durumda bırakıldığını söyledi. Avukat Resul Tamur'un Tuci'ye şu ana kadar kaç kişi hakkında ifade verdiği sorusuna da mahkeme başkanının, Tuci'yi "cevap vermek zorunda değilsin" şeklinde uyarması dikkat çekti.

SALONDAN ÇIKARILDILAR

Nazlıer'in avukatları ve milletvekilleri, mahkeme başkanı kararıyla koruma polislerince tutanak tutulmalarına izin verilmeden duruşma salonundan çıkarıldı.
Duruşma 15 dakikalık aradan sonra kapalı olarak devam etti.