Ne olacaksa, bu ceng meydanında olacak

Gerilla, Güney Kürdistan’ın en güzel yerinde, Heftanin’de tam 40 gündür yorgunluk, açlık ve sıcak demeden savaşıyor. Güneşin en keskin olduğu anlarda gerillalar kılıçlarını kuşandı işgalcilere karşı. 

Bu topraklar, adalet için, çocuklar ölmesin, kadınlar özgür olsun, ağaçlar özgürce açsın diye savaşan, 21. yüzyılda bile hala bedenini kurşunun önüne atacak kadar seven herkesi basacak bağrına.

Ama bu topraklar adaletsiz, ahlaksız olanları, çocukları sevmeyenleri, kadınları katledenleri, kendisini üç-beş kuruşa satanları, rahat yaşasın diye başkasına basarak ilerleyenleri, “tek din, tek dil, tek bayrak” diyen, dünyanın gözü önünde herkesin inancına saygısızlık eden, inanç mekanlarını yıkan, başka şeye dönüştüren evrendeki beyin özürlülerini, bir halkın inanç mekanını yıkıp başka bir halkın inanç mekanı yapan inançsızları asla basmayacak bağrına…

Gerilla, Güney Kürdistan’ın en güzel yerinde, Heftanin’de tam 40 gündür yorgunluk, açlık ve sıcak demeden savaşıyor. Güneşin en keskin olduğu anlarda gerillalar kılıçlarını kuşandı işgalcilere karşı. 

İşgalciler Güney Kürdistan topraklarına girmesin diye 40 gündür gece demeden gündüz demeden savaşıyor gerilla. Şimdi bunu kimse görmüyor mu?

Ezilen tüm halkların yasını 40 yıldır tutan bir partinin, bir halkın önderi mücadele ediyor soluk soluğa. Ve gerilla ona duyduğu hasretle, ondan aldığı ilhamla, onunla buluşma özlemiyle yıllardır direniyor.

Pratiği ise şimdi Cenga Heftanin’de. Son kurşununa kadar savaşan, ele geçmemek için uçurumlardan atlayan, işgalcilerin “teslim ol” çağrılarına karşılık bombasının pimini çeken gerilla gerçekliği ve hakikati. Kırk yıldır direniş üzerine direniş destanı yazdı yaşı 18, 19 olan Kürdistanlı gençler.

Ve şimdi 40 gündür direnişi yenileyen gerilla var meydanda. Bu bir ceng meydanı. Yıllardır herkesin yasını tutan, Filistin’den tut, Şengal’e Şengal’den, Kobanê’ye, Kerkük’e, Maxmur’a tüm halkları savunmak için hazır olan gerillanın bu ceng meydanındaki direnişini görmüyor mu şimdi Güney halkı?

Bunu gören, duyan yok mu?

Halklar, faşizme dünyayı zindan eden gençler, “yapamazsınız” dendiğinde kıyameti koparacak güçte olan kadınlar, ne bekliyor?

Türkiye halkları ülkesinin bataklığa girdiğini, ölen askerleri duymamak için sınırlara sürülen askerleri, savaş dışında bir gündeminin olmadığı, saçma sapan programlarla beyinlerinin uyutulduğunu Türkiyeli halklar, gençler, kadınlar insanlar görmüyor mu? Seçtikleri hükümetin Kürtleri bahane ederek birçok Ortadoğu toprağını işgal ettiğini, Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Yemen’de saldırma aşkıyla dolu olan büyük nefretle dolu yürekleri görmüyor mu? O zaman ne bekliyor ki Türkiye halkı?

BU BİR CENG MEYDANI…

Ya toprak kovacak bağrından tüm işgalcileri ya da toprak bağrına basacak bu onurlu direnişle ölümsüzlük iksiri içen gerillayı! Sonuç ne olursa olsun, direndiği sürece yaşayacak olanlar tarihe bir güzellik tılsımı gibi geçecek. Sonuç ne olursa olsun direnişe göz yumanlar, işgalciye sesini çıkarmayanlar kara bir leke olarak bile yer almayacaklar tarihin hiçbir sayfasında. İhanet asla kirletemeyecek Kürdistan tarihinin altın sarısı sayfalarını… Sonuç ne olacaksa Cenga Heftanin’de belli olacak!..