Onları buluşturan idealleridir

Kürdistan’ın farklı parçalarından dört gerilla, Rojhilat dağlarında, ülkeyi, halkı ve Önderliği özgürleştirmek için bir arada.

Bir gerilla yürüyüşünde tanıdım onları. Rojhilat dağları, onları Kürdistan’ın dört ayrı yerinden bir araya getirmişti. Ülkelerinin özgürlüğünü sağlamak, tutsak olan Önderliği cezaevinden çıkartmak için gerillaya katılmışlardı.

Rojhilatê Kurdistan dağlarında mücadele eden Kürdistan’ın farklı merkezlerinden gerillalar, ANF’ye konuştu.

Ûrmiyeli Hêmin: Önderliğimiz ve Kürdistan halkı üzerinde soykırım politikaları sürerken oturmak ihanet olurdu. Bir Kürt genci olarak Önderliğimizin tutsaklık durumunun sona ermesi, sömürgeci düşmanın Kürdistan’da defedilmesi için gerilla katıldım. Bugün doğduğum topraklarda, Rojhilatê Kurdistan’da özgürlük mücadelesi veriyorum. İran rejimine karşı sessiz kalamazdım. Burada Kürdistan’ın dört ayrı yerinden yoldaşlar bir arada ve özgürlük için aynı cephede mücadele veriyoruz. Halkımız, PJAK gerillalarına karşı yapılan rejim propagandasına inanmasın. Özellikle de gençlerin bu konuda büyük çaba, bilinç, örgütlülük içerisinde olmaları gerekiyor.

Başûrê Kurdistanlı Ronî Qaraçox: Başûrlu bir genç olarak Rojhilatê Kurdistan’da mücadele ediyorum. Kürt halkı ve gerillalarına dönük yok etme politikaları sürüyor. Bir kürt genci olarak Özgürlük Hareketi’ne katılıp dönemin görevlerini yerine getirmem gerektiğine inandım. Güney Kürdistanlı gençlerin bu konuda daha duyarlı olmaları gerekiyor. Direnişi daha da büyütmeleri gerekiyor. Özellikle Türk işgal saldırılarını kabul etmemeliler. Esas yurtseverlik görevi; ülkeni savunmak için savaşmaktır. Biz de PJAK öncülüğünde Rojhilatê Kurdistan’da halkımızın kurtuluşu için mücadele ediyoruz.

Erzurumlu Axîn: Bir kadın olarak gerilla olarak Rojhilat dağlarında mücadele etmek çok önemli. Düşman, Kürdistan’ı dört parçaya böldü. Kürtlerin zihninde de bu parçalanmanın olması için her türlü yöntemi denedi, ancak bugün Kürt gençleri bir araya gelip ortak mücadele ediyor. Bizi hakikate götürecek olan yol, Özgürlük Hareketi’nin çizgisidir.

Demhat Tirbespiyê: Sisteme karşı mücadele etmek, düşmanın bize dayatmak istediklerini boşa çıkartmak için katıldım. Rojhilatê Kurdistan’ın benim için önemi büyüktü. Rojava savaşında onlarca Rojhilatlı genç yanımda şehit oldu. Aynı mevzilerde savaşıyorduk. Onlara karşı borcumu en iyi ödeyeceğim şey mücadele cephesinde kalıp direnişimi büyütmekti. Bu yüzden Rojhilat’a gelmek istedim. Burada mücadelemi sürdürüyorum.