Osman: Öcalan'ın özgürleşmesi ile savaş son bulur

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürleşmesi ile savaşın sona ereceğini söyleyen Güney Kürdistanlı siyasetçi Mehmûd Osman, Türk devleti ve ticari ortaklarının savaşta ısrar ettiklerini belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998 komplosu 22 yılı geride bırakıyor. Güney Kürdistanlı siyasetçi ve aynı zamanda Kürt Halk Önderi Öcalan'ın dostu olan Dr. Mehmûd Osman, komplonun 22. yıl dönümüne ilişkin ANF'ye değerlendirmelerde bulundu. Röportajın birinci bölümünde komplonun başlangıcına dikkat çeken Osman, uluslararası güçlerin ilk hedeflerinin Öcalan'ı Suriye'den çıkarmak olduğunu belirtti.

Öcalan'ın Suriye'de savaşın derinleşmemesi için birkaç kişi ile Suriye'den çıktığını hatırlatan Osman, "Sayın Öcalan Suriye'den çıktıktan sonra Amerika öncülüğünde uluslararası komplo planı devreye girdi. Komplo sonucu Öcalan İtalya'ya geçmek zorunda kaldı. Daha sonra Kenya'ya geçti ve orada esir alınarak Türkiye'ye teslim edildi.

Amerika'nın yanı sıra Türkiye, İsrail ve Avrupa devletleri komploda yer aldı. Bu komplo Kürt halkına karşı yapıldı. Konu Kürt ulusuydu, bir şahıs değildi. Maalesef o dönem komplo gerçekleşti ve Öcalan esir alındı" diye konuştu.

‘TECRİDİ AĞIRLAŞTIRARAK ÖCALAN'IN HALKA ULAŞMASINI ENGELLEMEK İSTEDİLER’

Türk devletinin Kürt halkına karşı düşman politikaları yürüttüğünün altını çizen Osman, meselenin sadece Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmadığını, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin Kürtlere düşmanlık yaptığını kaydetti. Türk devletinin PKK, Rojava ve Başur'un düşmanı olduğunu vurgulayan Osman devamla şunları belirtti: "Konu sadece bir parti veya şahıs değil.

Sayın Öcalan'ın barış konusunda nasıl bir rolü olduğu herkes tarafından biliniyor. Bu durum da hükümetin zoruna gidiyor. Onlar Öcalan'ın PKK'yi karşısına almasını istediler. KCK yönetimi arasında anlaşmazlık çıksın istediler. Bu yüzden Rojava ve Başur'a saldırıyorlar. Öcalan'a yönelik tecridi de ağırlaştırarak halka ulaşmasını engellemeye çalıştılar. Öcalan'ın tutukluğunun yasal olmadığını herkes biliyor. Hala devam eden tecrit Türk devletinin yasalarına da aykırı."

KÜRTLER KENDİLERİNİ SAVUNUYORLAR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın önemli bir lider olmasından kaynaklı, PKK ve Kürtler içinde çok büyük bir güce sahip olduğuna dikkat çeken Osman, "PKK ve Öcalan taraftarları Kürdistan'ın her parçasında var. Sayın Öcalan barış için çalışıyor ve diyalog kurmaya hazır. Ama maalesef Türkiye savaşın sona ermesini istemiyor. Sayın Öcalan'ın özgürleşmesi ile savaş sona erecektir. Türkiye ve ticari ortakları savaşın devam etmesini istiyor" dedi.

Türk devletinin bütün Kürtleri 'Terörist' ilan ettiğini söyleyen Osman, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Türkiye Ankara'dan, Rojava'ya ve Başur'a saldırıyor. Asıl terörist onlardır. Kürtler kendilerini savunuyorlar, peki saldıranlar ne oluyor. Onlar Kürtlere karşı terör estiriyor. Eğer PKK'yi yenerlerse daha sonra sırasıyla KDP ve YNK'ye de saldıracaklar."