PAJK: 43’üncü yılımızda yeni zaferlere imza atacağız

PAJK Koordinasyonu: PKK artık sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu halklarının demokratik toplum ve kadın özgürlükçü gücü olarak görülüyor.

PKK’nin kuruluş yıldönümüne ilişkin internet sitesinde yazılı bir açıklama yayınlayan PAJK Koordinasyonu, “Bir kadın partisi olan PKK, eşit temsiliyetin her yerde uygulanması için özenle mücadele yürütmektedir” dedi.

PAJK Koordinasyonu açıklamasında şunları belirtti: “PKK’nin 42’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Başta partimizin kurucusu Rêber Apo olmak üzere, şehitlerimizin, yiğit Kürdistan halkımızın, dostlarımızın, dağlarda, şehirlerde, zindanlarda direnen tüm yoldaşlarımızın 27 Kasım diriliş bayramını kutluyoruz.

Şehitler partisi olan PKK’nin inşa ettiği tüm değerleri yılmadan direnen şehitler inşa etmiştir. Partimizin kuruluşuna vesile olan şehidimiz Haki Karer, Besê Anuş, Gülnaz Karataş, Gurbetelli Ersöz, Hozan Mîzgîn, Delal Amed, Zîn, Berçem Gever, Leyla Agirîlere kadar binlerce yoldaşımızı saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Tüm şehitlerimizin anıları ve özlemlerini inşa edeceğimizin sözünü veriyoruz.

PKK, kapitalist modernitenin tüm bölge halklarına kölelik dışında bir seçenek bırakmadığı bir süreçte Rêber Apo öncülüğünde ortaya çıktı. PKK başta Kürt halkı olmak üzere bölge topluluklarının mücadele birikimlerine de sahip çıktı. PKK Kürdistan’da ve Ortadoğu’da halkların ortak yaşam paydası altında özgürce yaşayabileceği ideolojik doğrultuyu ortaya koydu. Demokrasi, kadın özgürlüğü, ekolojik ekonomiyle, kapitalist modernitenin sunduğu ulus-devlet, endüstriyalizm ve ekonomizmi karşısında alternatif bir yaşam sistemini inşa ediyor. Sömürü düzeninden başka tercih sunmayan kapitalist modernite karşısında Kürtler, kadınlar ve bölge toplumları PKK’nin ideolojisi etrafında birlikte yaşayabileceklerini gördü. Rêber Apo’nun inşa ettiği bu ideoloji sadece Kürdistan’da değil, Ortadoğu ve dünyanın her yerinde ilgiyle izleniyor. PKK artık sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu halklarının demokratik toplum ve kadın özgürlükçü gücü olarak görülüyor.

PKK KADIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TOPLUMUN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN KRİTER OLARAK GÖRMÜŞTÜR

PKK bir kadın partisidir. Kapitalist modernitenin kadını ikinci cins, ulus, sınıf olarak görmesinin karşısında Rêber Apo kadın özgürlüğünü toplumun özgürlüğü için bir kriter olarak görmüştür. Bu partimizin paradigmal yapısını oluşturduğu gibi ideolojik-politik yapısını da kurumsallaştırıp işlevselleştirmiştir. Kadın kotası pozitif ayrımcılık yaklaşımlarını da aşarak kadının tüm toplumsal kurumlarda eşit temsiliyetini esas almaktadır. Özgür eş yaşamdan eş başkanlık sistemine kadar kadın toplumun her alanında birincil ya da ikincil değil eşit yer almalıdır şiarını esas alıyoruz. Bir kadın partisi olan PKK, eşit temsiliyetin her yerde uygulanması için özenle mücadele yürütmektedir.

Bugün Kürdistan’ın dört bir yanında işgalci, sömürgeci güçler Kürtlerin kazanımlarını ortadan kaldırmak için amansızca saldırmaktadır. Fakat bilinmelidir ki partimizin 42 yıldır büyük bedeller karşılığında inşa ettiği yenilmez bir güç oluşmuştur. Bu güç 42 yıllık tecrübeye dayanarak savaşıp mücadele ediyor. 43’üncü yılımızda da bu yenilmez diriliş ve direniş iradesiyle yeni zaferlere imza atacağız. Ülkemizin her yerinde örgütlü kadro gücümüzle demokratik, kadın özgürlükçü ve ekoloji paradigmamızı inşa edeceğiz. Tüm PKK ve PAJK’lı kadro yapımız Rêber Apo’nun inşa ettiği bu ideolojik çerçeve ışığında mücadelesini kararlıca yürütecektir.

KCK VE KJK HAMLELERİ İÇİN ÇAĞRI

Bundan önceki açıklamalarımızda da ifade ettiğimiz gibi hareketimizin başlattığı; Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı yine Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı hamlesini tüm PKK ve PAJK kadroları olarak sahip çıkalım ve büyük sorumlulukla, görevlerimizi yerine getirelim. Zaferi sağlayalım.”