'Pençe operasyonu' gerillanın pençesine takıldı

2019 yılında Türk ordusu tarafından başlatılan 'Pençe operasyon'larının boşa çıkarıldığını belirten gerillalar, "Pençe operasyonu ile gerillayı tasfiye etmeyi hedefleyen TC ordusu aldığı darbeler sonucunda gerillanın pençesine takıldı" dedi.

Medya Savunma Alanındaki HPG ve YJA-Star gerillaları, Şehit Bager ve Şehit Ronya hamlesi çerçevesinde 2019 yılını değerlendirdi. Avaşin Eyaletinde gerilla mücadelesi veren YJA Star gerillası Rojevin Viyan, HPG ve YJA Star’ın yeniden yapılanma projesi çerçevesinde gerillanın eylemlerde uyguladığı tarz ve taktiği değerlendirdi. Yeniden yapılandırma projesinin somutluk kazanması için YJA-Star gerillaları olarak eyaletteki eylemlere her anlamda öncülük ettiklerini vurgulayan Rojevin Viyan, "Düşmanın, gerillanın hiç giremeyeceği mevziler olarak adlandırdıkları tepelere özellikle saldırı eylemleri ile büyük darbeler vuruluyor, silah kaldırılıyordu. Yine füze silahıyla başarılı eylemler yapıldı.

2019 yılında Medya Savunma Alanlarının birçok yerine ‘Pençe’ adıyla operasyon başlatıldı. Yeniden yapılanma projesi çerçevesinde yeni tarz ve taktikle başta Haftanin olmak üzere TC ordusuna büyük darbeler vurduk. 'Pençe operasyonu' ile gerillayı çembere alarak tasfiye etmeyi hedefleyen TC ordusu aldığı büyük darbeler sonucunda gerillanın pençesine takıldı. Gerilla tarz ve taktiğiyle ‘Pençe operasyonlarını’ boşa çıkarmıştır" diye konuştu.

DİRENİŞ YUVASI: ZAP

Zap eyaletinde uzun yıllardır gerillacılık yapan HPG Gerillası Redur Tolhıldan, 'Direniş yuvası’ olarak adlandırdığı Zap Eyaletinde gerillanın durumuna ilişkin şunları belirtti: "Zap, TC ordusunun sayısız operasyon yapmış olduğu bir eyalettir. Bu anlamda TC ordusunun operasyonlarına her defasında büyük darbeler vurarak büyük kahramanlıklara ev sahipliği yaptı. Bu nedenle gerilla açısından büyük bir öneme sahiptir.

Şu an Zap alanında arkadaşlar büyük moral ve heyecanla mevzilerde yer almaktadırlar. Zap, gibi zorlu alanlarda yoldaşlık bağı daha fazla güçleniyor. Yaşamı daha fazla sevme, onurlu yaşam için daha fazla mücadele azmi açığa çıkıyor. Zap Eyaletinde, modern gerilla tarzıyla TC ordusuna büyük darbeler vurulmaktadır. Zap Eyaletine giren operasyon güçleri büyük darbe almadan çıkmıyor. Tarihten beri bu böyledir.

Bu anlamda 2019 yılını büyük direnişle düşmanın boşa çıkarıldığı yıl olarak tanımlayabiliriz. Gerilla olarak; 2020 yılı için iddiamız, Önderliği tecrit koşullarından çıkarmak ve mazlum halkımıza, direnen halkımıza cevap olmaktır. 2020 yılını Kürdistan gerillası olarak, özgürlüğe açılım yılı yapacağız. Yeniden Yapılandırma Projesinde üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı yerine getireceğiz."