'Peşmergeler Türk devletinin oyununa gelmemeli'

Peşmergelerin Türk devletinin oyununa gelmemesi gerektiğini vurgulayan Süleymaniyeli YPJ savaşçısı Berivan Kürdistan, "Güney halkımız Türk işgalci devletinin saldırılarına boyun eğmemelidir" dedi.

2016 yılında mücadele saflarına katılan YPJ savaşçısı Berivan Kürdistan, işgalci devletlerin Kürdistan'ın 4 parçasında yürüttüğü politikalara karşı Rojava devriminde yer alır. Güney Kürdistanlı bir kadın olarak Rojava devriminin kendisine ilham kaynağı olduğunu söyleyen Berivan Kürdistan, "Ben de bu mücadelenin ve direnişin için de yer almak istedim. Evet, kimilerine göre Güney Kürdistan'da bir otonomi var fakat mevcut otonomide, özgürlük ve bağımsızlık sadece sözdedir. O topraklarda yaşayan bir kadın olarak ben Kürdistan'ın özgür geleceğini Önder Apo’nun felsefesinde gerçekleşen Rojava devriminde gördüm ve aynı zamanda bu özgür yaşamın bir parçası olabilmek için YPJ saflarına katıldım" diye konuştu.

PEŞMERGELER ÖZGÜRLÜK GERİLLALARIYLA OMUZ OMUZA İŞGALE KARŞI DURMALIDIR

Türk işgalci devletinin uyguladığı politikalardan birinin de Kürdü Kürde kırdırmak olduğunu kaydeden Berivan Kürdistan, Güney Kürdistanlı bir YPJ savaşçı olarak siyasi ve politik anlamda Kürt Partilerinin birliğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Bildiğiniz üzere bu günlerde bir kez daha Türk işgalci devletinin yenilgisine şahitlik etmekteyiz. Türk devleti sadece Kuzey Kürdistan halkına yönelik saldırılarda bulunmuyor. Yıllardan beri süren bu savaşta Türk devleti için ülke sınırları hiç önem teşkil etmedi. Çünkü işgalci Türk devleti kendinde, Kürdün olduğu her yere saldırma hakkını görür. Kürdün varlığını kendi varlığı için tehlike gören bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bakur'dan Rojava'ya, Başur'dan Rojhilat'a Kürdistan'ın dört parçasına saldırmayı her anlamda kendine hak gören bu zihniyet peşmergeleri de bu kirli oyunlarına alet etmek istemektedir.

Ben de KDP zihniyetine sahip bir aile de büyüdüm fakat KDP’nin mevcut zihniyetiyle yaratmak istediği Kürdistan’ın içerisinde hiçbir ulusal değer yer almamaktadır. Bu yüzden de peşmergelere çağrım şudur ki işbirlikçi çizgiden vazgeçmelidirler. Çünkü Kürt halkını mevcut haliyle soykırımdan ve katliamlardan kurtarmanın tek yolu Güney Kürdistan'da gerilla ve peşmergelerin yan yana, omuz omuza Türk işgalci devletine karşı durmalarıdır. Bunun aksi bir durumda Güney Kürdistanlı partiler de şunu iyi bilmelidirler ki, Türk işgalci devleti kendine şimdi olduğu gibi her şeyi hak görecek ve o ellerinde kalan küçük ve dar otonomi hakkını da kaybedeceklerdir.

Güney Kürdistan halkına, kadınlara ve gençlere çağrıda bulunuyorum; topraklarımızı işgal etmek isteyen Türk devletine karşı direnişte olmalıyız. Eğer ki bu işgal saldırısına karşı gerillanın yanında olmazsak topraklarımızda özgür bir şekilde yaşayamayacağız. Tüm halkımız işgalci Türk devletine karşı ayaklanmalıdır ve işgalcileri topraklarımızda sürmeliyiz."