PJAK 2016’da şehit düşen üç gerillayı andı

Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), 2016 yılında işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen üç gerillayı andı.

PJAK yazılı açıklamasında Medya Savunma Alanları’na yönelik 2016’da düzenlenen hava saldırısında şehit düşen Gülnaz Elipor (Bêrîvan Hejar) Emrah Türek (Şiyar Wan) ve Ferzad Kerîmi (Hêja Med) isimli gerillaları andı.

PJAK, “Heval Bêrîvan devrimci bir anne olarak, iktidarcı, baskıcı erkek zihniyetine karşı çıktı. Eril iktidar zihniyetinden, İran rejiminden intikam almak için gerillaya katıldı. Gerilla alanlarında katılımıyla ufku açıldı, yaşam düzeyi gelişti ve yer aldığı bütün çalışmalarda öncü bir militan olarak sorumluluklarını yerine getirdi. Yoldaşları için her zaman enerji, irade, yoldaşlık ve öğrenme kaynağı oldu” dedi.

Gerilla Şiyar Wan’ın ulusla bilinçle gerillaya katıldığını belirten PJAK, şu ifadeleri kullandı:

“Şiyar arkadaş, Vanlı bir arkadaştı. Kuzey Kürdistanlı olmasına rağmen Doğu Kürdistan topraklarına ve halkına duyduğu sevgiyle inşa edilmiş sınırları aşarak Doğu Kürdistan halkının mücadelesine büyük bir fedakârlıkla ve ulusal bilinçle katıldı. Gençlik ruhuyla, Önder Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle bu alanlarda uzun bir süre çalışmalar yürüttü. Halkı örgütledi.”

Aynı açıklamada şunlar belirtildi: “Şehit Hêja Med, özgürlük ve hakikat yolundaki genç bir yoldaşımızdı. Güney Kürdistan’da dünyaya gelmişti. Küçük yaşlarda Doğu Kürdistan’a göç etmek zorunda kalmışlardı. Daha çocuk yaşlarda sömürgeci, köleci sisteme başkaldırarak özgürlük saflarında yer alıyor. Sürekli Kurdistan’ı işgal edenlerden intikam almak istiyordu.”

PJAK, “Şehit Berîvan, Şehit Şiyar ve Şehit Hêja’nın kişiliğinde bütün Kürdistan devrim şehitlerini anıyoruz. Anılarını işgale ve faşizme karşı mücadelemizde yaşatacağız” diye noktaladı.