PJAK: Doğu Kürdistan ve İran'daki direnişin sesi olmalıyız

PJAK Avrupa Konseyi, Doğu Kürdistan ve İran’da devam eden direnişi selamlayarak, Avrupa'da düzenlenecek eylemlere dikkat çekti.

PJAK Avrupa Konseyi, Doğu Kürdistan ve İran’da devam eden halk direnişine ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “’Jin, Jiyan, Azadî’ 7’den 70’e tüm ulusların, işçilerin, kadınların, öğrencilerin, sanatçıların, yazarların kısacası tüm sınıfların içinde bulabileceği bir felsefe oldu. Bu yüzden bu devrim, İran dışından da destek almayı başardı” denildi.

Açıklamada Doğu Kürdistan’ın bir direniş sembolü haline geldiğine vurgu yapılarak, “Doğu Kürdistan, ‘Jin, Jiyan, Azadî’ devriminin merkezi haline geldi ve sistemin temellerini sarsıyor. İşgal altındaki bir ülkeye işgalci bir devletin saldırısını kendi gözlerimizle görüyoruz” diye kaydedildi.

PJAK Avrupa Konseyi, İran-Rojhilat halklarının mücadelesinin hassas bir boyuta ulaştığını ve bu nedenle tüm özgürlük savaşçılarının Doğu Kürdistan ve İran halkının sesi olması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada Jin, Jiyan, Azadî Kolektifinin Paris, Londra, Oslo ve Stockholm’de eylem ve etkinlikler düzenleneceğine değinilerek, "Bizler PJAK Avrupa Konseyi olarak tüm yurtsever Kürt ve İran halkı ile özgürlük savaşçılarına çağrı yapıyoruz. Doğu Kürdistan ve İran’da devam eden halk devriminin sesi olmalıyız" denildi.