PJAK ve KODAR: Newroz Önder Apo üzerindeki tecridin kırılmasına vesile olsun

PJAK ve KODAR, Newroz nedeniyle yayınladıkları ortak açıklamada, ‘Yeni yılın mücadele ve bütün tarafların çabaları ile zafere, özgürlüğe, Önder Abdullah Öcalan’a dönük tecridi kırmaya vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Newroz'a ilişkin ortak açıklama yapan Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) ve Doğu Kürdistan Demokratik ve Özgür Toplum Sistemi (KODAR) yayınladıkları ortak açıklama ile Newroz Bayramı’nı kutladı. Açıklamada, geçtiğimiz yıl hem Rojhilatê Kurdistan hem de Kürdistan’ın diğer parçaları için direniş dolu bir yıl olduğunun altı çizilerek, “Toplumun tüm yapılarına karşı baskılar devam ederken, Kürt halkı bu baskılara karşı mücadele içinde” denildi. 

‘ÖNDER APO’YA DÖNÜK TECRİDİN KIRILMASI DİLİYORUZ’

Açıklamanın devamında şunlara dikkat çekildi: “Newroz Kürt halkı için özgürlüğün sembolü ve direnişin başlangıcıdır. Kürdistan’da her zaman bahar ve direniş birbirine karışmıştır. Newroz halkımız için diriliş, doğaya geri dönüş ve toplumların varlık kaynağıdır. Kürt halkı İslam Cumhuriyeti ve korona ile mücadele nedeniyle Newroz’u   ekonomik ve toplumsal olarak zor şartlarda karşılıyor. Aynı zamanda Önder Apo ve Kürt halkı üzerinde ağır bir tecrit uygulanıyor. Saldırıların amacı Newroz kutlamalarını engellemektir. Yeni yılın mücadele ve bütün tarafların çabaları ile zafere, özgürlüğe, Önder Abdullah Öcalan’a dönük tecridi kırmaya vesile olmasını diliyoruz.

Bu ulusal bayramda, işgalin yenilmesi ve zaferin garanti altına alınması gerekmektedir. Herkesi halkımızın kazanımlarına sahip çıkma ruhu ile ve toplumsal değerler etrafına toplanarak eşsiz bir direniş sergilemeye çağırıyoruz.”