PKK Şehitler Komitesi, 2 Şubat’ta şehit düşen gerillaları andı

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, 2 Şubat 2021’de Medya Savunma Alanları’na yönelik işgalci Türk ordusunun düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG gerillaları Renas, Mazlum, Zerdeşt ve Egid’i andı.

PKK şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, Medya Savunma Alanları’nda 2 Şubat 2021’de şehit düşen Renas Aydın kod adlı Ömer Aydın, Zerdeşt Kudwan kod adlı İsmail Kaya, Agit Raperin kod adlı Memduh Yardımcı ile Mazlum Efrîn kod adlı Muhammed Abdo Abdulmenal Hüseyin Abdo’yu andı.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi açıklamasında şunları belirtti:

“Şehitler halklar için, en kutsal değerler demeti ve manzumesi düzeyinde, yaşamın en anlamlı ve onurlu ifadesi, ahlaki adanmışlık örneğidirler. Yaşanmışlıklara dair anı ve özlem olup, geleceği yaratan kaynaktır şehitlerimiz. Anı, özlem ve saygınlıklarıyla şimdiki zaman içinde yaşadıkları gibi, geleceğe dair dinmeyen bir özgürlük aşkı ve isyan çığlığıdırlar. Onlar için geçmiş yoktur… Geçmişi, bugünü ve geleceği buluşturan köprüdür onlar. Mazlumun yüreği, yoksulun dili olup, halkların acı ve isyan duygularını silinmez bir imge gibi anılarında taşırlar. Yeni yaşamlarla çoğalan toplumun anlam gücü ve özgürlük ahlakının silinmez ifadesi, abidesidirler. Çünkü onların yaşadığı ve yaşatıldığı yerde zalime boyun eğme, aldatılma yoktur. Tarihsel toplum ve halk gerçekliğimize aykırı anlayış, tarz ve biçimlerde ‘kendini yaşama ve yaşatma’ arayışı yoktur.

Şehitlerimiz ruhları ve yürekleriyle bu coğrafyaya nakşolmuş onur belgeleridir. Halk olmanın bilinci, kolektif belleğimizin ruhudurlar. Yaşamımızın izi, amaçlarımızın sözüdürler.   

Biliyoruz ki; halkları tarihten günümüze getiren yegâne değer ahlaki ve politik olma yolunda verdikleri mücadele ve özgürlük uğruna ödedikleri bedellerdir. Ahlaki ve politik mücadele kendini anlama kavuşturmuş bir halkın mücadelesi olduğu kadar yeni anlamlar yaratma süreci de olmaktadır. Bu bağlamda verilen her bedel toplumumuzu özgürlük yoluna koyan bu hakikat sistemi olduğu kadar yaratılan anlam dünyasında kendisidir. Bir toplumun hakikat düzeyi onun özgürlük düzeyini belirlediği içindir ki, tüm egemen sınıflar ilkin toplumların varlıklarını borçlu oldukları hakikatlerini hedef alırlar. Biz de biliyoruz ki; ezilen ve sömürülen bir toplumun kurtuluşu ancak ve ancak yeni özgürlükçü hakikati kazanmasıyla başlar. Bunun için; Kürt halkının dirilen yeni yaşamında her şahadet insanlığa dair sınırsız sevgi, bağlılık ve özlem, zulme karşı büyük bir öfke ve isyandır. Dinmeyen ve sönmeyecek olan direniş ateşidir.

Bu dinmeyen ve sönmemiş ve hiçbir zaman sönmeyecek olan direniş abidelerimizden Renas Aydın, Zerdeşt Kurdwan, Mazlum Efrîn ve Egid Raperin, yoldaşlarımız gelecek nesillere tüm halkımıza ve biz yoldaşlarına büyük bir miras bırakarak 2 Şubat 2021 tarihinde Medya Savunma alanlarında sömürgeci faşist Türk devletinin hava saldırısı sonucunda şehitler kervanına katılmışlardır.

ÖMER AYDIN (RENAS AYDIN)

Renas yoldaş 1987 yıllında Siirt Dağyeli köyünde yurtsever bir ailede dünyaya gelir. 1999 yılında devletlerarası komplonun yaşandığı süreçte özgürlük mücadelesine katılır. Botan’ın derin ve kadim yurtseverlik duygularını yaşayan bir aile ortamında büyür. Yurtsever, emekçi ve özgürlük hareketine bedel ödemiş direnişçi bir aileden gelmektedir. Düşmanın soykırımcı ve asimilasyoncu politikalarına karşı büyük bir öfke duymuş ve karşı duruşun ancak özgürlük saflarında olabileceğine inanmıştır. Büyük bir inanç ve azimle gerilla yaşamına olan sevgisini kendini yeniden var etmenin temeli haline getirmiştir. Yurtsever ve devrimci duygularıyla PKK yaşamında adaletli ve mücadeleci ruhuyla kaldığı her ortamda derin izler bırakan Renas yoldaşımız güler yüzlü ve sempatik duruşuyla güçlü bir katılımın sahibi olmuştur. Önder Apo’nun felsefe ve ideolojisinde kısa bir sürede derinleşmeyi başarmış, genç yaşta katılmış olmasına rağmen sorumluluk bilincinin farkında olup görev ve sorumluluk almıştır.

Aldığı her görevi layıkıyla yerine getirmek için büyük bir çabanın sahibi olmuş, emek olgusunu yaşam felsefesi haline getirip kısa bir süre içerisinde sorumluluklarında derinleşmeyi ve yetkinleşmeyi başarmıştır. Hakikat yolunda zirveleşmeyi kendisi için her zaman bir hedef haline getirmiş ve şehadete ulaştığı ana kadar Şehitlere ve Önderliğe layık bir pratiğin sahibi olmuştur.

İSMAİL KAYA (ZERDEŞT KUDWAN)

Zerdeşt yoldaşımız Kürdistan’ın Van şehrinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiş, Serhat’ın asi ve direnişçi Kürt kültürüyle büyümüştür. Soykırımcı işgalci Türk devletinin tüm asimilasyoncu politikalarına rağmen ülkemiz Kürdistanın toplumsal ve siyasal gerçekliğini derinden hisseden Zerdeşt yoldaş, özgürlük mücadelesine kayıtsız kalmamıştır. 90’lı yıllarda mücadelemizin yükselişe geçtiği dönemlerde çalışmalara katılmış ve çeşitli faaliyetlerde yer almıştır. Çalıştığı dönemlerde faşist TC devleti tarafından tutuklanmış bir süre zindanda kalmıştır. İşgalci Türk devletinin zindanlarda yürüttüğü sindirme, amacından uzaklaştırma ve boyun eğdirme politikalarına karşı duruşu, özgürlük hareketinin değerlerini koruma ve her alanda mücadeleyi yükseltmekle sağlamıştır. Büyük mücadele kararlılığını ve azmini zindandan çıktıktan sonra gerilla saflarına katılarak Önderlik ideoloji ve felsefesiyle güçlendirmiştir. Özgürlük hareketini başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen halklara bir ışık ve kurtuluş yolu olarak görmüş ve inanmıştır. Bu inançla yaşamın her alanında aldığı her görev ve sorumlulukta başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur. Kürdistan dağlarına ve doğasına büyük hayranlık duymuş ve dağlara olan sevgisiyle Kürdistanın yenilmez dağ doruklarında sönmeyen direniş ateşi olmuştur. Direnişçi Kürt kültürüyle şekillenen kişiliğiyle kısa sürede parti saflarında sade, özlü bir duruş ve fedakâr bir katılım göstermiştir. Çalışmalarında başarılı bir sonuca ulaşma azmini ve kararlılığını gösteren Zerdeşt arkadaş öz disiplini yaşamının bir ilkesi ve temel felsefesi haline getirmiştir. Bu yüzden verilen her görev ve sorumluluğu layıkıyla yerine getirmiş emekçi yapısıyla fedai bir katılım sergilemiştir.

MUHAMED ABDO ABDULNEAL HÜSEYİN ABDO (MAZLUM EFRÎN)

Mazlum Efrîn yoldaşımız Efrîn de yurtsever ve Kürt özgürlük hareketine bedel ödemiş bir ailede dünyaya gelmiştir. Önderliğimizin düşüncelerinin ve felsefesinin vücut bulduğu Rojava sahasından 1999 Komplo sürecine büyük bir öfke duyup yönünü özgürlük dağlarına vermiştir. Hakikat arayışı ve savaşında üye olmayı en büyük hayali olarak gören Mazlum yoldaş, Efrîn kentinin tüm güzelliklerini ve direnişçi yapısını kişiliğinde somutlaştırarak özgürlük hareketinin fedakâr ve dürüst bir gerillası olmuştur. Yaşamın tüm zorluklarına rağmen her alanda, aldığı her görevde büyük bir sorumlulukla yaklaşıp başarılı pratiğin sahibi olmuştur. Gerilla yaşamı boyunca sade ve ince mizah anlayışıyla yoldaşlarına yoldaş, şehitlerin ve Önderliğimizin yaşam ve mücadele felsefesiyle bütünleşmiştir. Sade ve masum özellikleriyle kaldığı her ortamda derin ve unutulmaz izler bırakmıştır. Yaşamın her karesinde emeği ve fedakâr katılımıyla bütün çalışmalarında başarıyı zirveye taşımıştır. 20 yıllık gerilla mücadele yaşamında faşist soykırımcı düşmana karşı savaşta başarıyı esas almış, gözlerinde hiç dinmeyen özgürlük sevdasını Apocu kişiliği ve fedai duruşuyla yaşamın her karesine nakşetmiştir.

MEMDUH YARDIMCI (EGİD RAPERİN)

Egid yoldaşımız Serhat’ın direngen, asi, boyun eğmez ve isyancı duruşun yoğun olduğu Ağrı’da dünyaya gelmiştir. Tarihten beri süregelen direniş geleneğinin hiç bitmeyen direniş kentinde, özgürlük meşalesini en zirveye taşıyanlardan olma kararlılığını gösterip 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Faşist işgalci TC devletinin soykırım ve asimilasyon politikalarına maruz kalan ve buna karşı büyük bir öfke duyan Egid arkadaşımız özgürlük hareketinde tekrardan kendi özüyle buluşarak Düşmana karşı mücadelesini yükseltmiştir. Kendini arayışın, öze dönüşün en yalın ifadesinin PKK hareketi olduğuna büyük inanç duymuştur. Düşmanın özünden boşaltma, kimliksizleştirme ve değersizleştirme politikalarını yakından takip eden Egid yoldaşımız kendini değiştirip dönüştürmede büyük kararlılık ve azim göstermiştir. Düşmana karşı sonuç alıcı darbeler vurmak için muazzam bir yoğunlaşma içerisinde olmuş ve bunun pratik adımları için hep ön saflarda olma önerisinde bulunmuştur. Kişiliğinde somutlaşan ve yaşam bulan direngen ve baş eğmez özellikleriyle düşmanın Kürdistan topraklarından çıkarılması için kendini dönemin gerillacılık özellikleriyle donatma çabası içerisinde olmuştur. Yaşamın her anında özgürlük tutkusunu derinden yaşayarak, an’da özgürlüğün yaşamda saklı olduğuna olan inancını güçlendirmiştir. Bu temelde Önderliğe ve şehitlere olan bağlılığın gereği olarak mücadele yaşamı boyunca fedakâr, sade bir duruşun ve başarılı bir pratiğin sahibi olmuştur.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi ve onun öncü gücü PKK hareketi 40 yılı aşkın bir süreçte büyük soykırım sistemine karşı kapsamlı savaş gerçekliğiyle varlığı belirsiz, hakikat değeri parçalanmış bir halkın hakikatini yaratmış, dirilişini başarmış ve özgürlük yoluna koymuştur. Bu gerçeklik büyük bedellerle yaratılmış olan ve tümden şehitlerimizin emeği ile ortaya çıkarılan bir değerdir. Şehitlerimizin her anı, her yaşam karesi özgürlük yolunda yürüyen partimizin ve halkımızın yeni yaşamı haline getiren yegâne güç bu şehitlerimiz olmuştur. Ölümsüzlük gerçekliği, şahadetleri yaşamsallaştırma düzeyiyle, hareketimizde ve devrime beraber yürüdüğümüz halkımızda baştan sona yaşanan şehitlerimizdir: Onların amaçları, özlemleri ve yaşamlarıdır. Tüm baskılara rağmen bizi özgürlük yolunda tutan, inadına dünyada eşine ender rastlanılan bir barbar ve medeniyetten nasibini almamış olan faşist sömürgeci işgalci Türk devletine karşı direnişleriyle şehitler kervanına katılan yoldaşlarımızdır. Bizi biz eden, günlük olarak bize ruh ve moral veren, ayakta tutan, her gün yeniden irademizi pekiştirerek çelikleştiren, şehitlerimizin emeği ile yoğrulmuş olan bu Apocu hakikattir.

Şehitlerimizin ruhuyla yürüdüğümüz bu devrim yolunda; Renas Aydın, Zerdeşt Kurdwan, Mazlum Efrîn ve Egid Raperin yoldaşlarımız bizlere demokratik ulus perspektifiyle Ortadoğu’da çözüme doğru yürüdüğümüz bu devrimci an’da onların hayalleri olan Demokratik Ortadoğu Özgür Kürdistan şiarını gerçekleştirmek için onların bize ektiği büyük moral ve coşku ile devrimi inşa çalışmalarını daha da hızlandırarak, tüm devrim şehitlerimize layık olacağımızın sözünü veriyoruz. “Özgür Kürdistan ve Özgür Önderlik” hamlesini başarıya ulaştıracağımızın sözünü yineliyoruz. Bu temelde halkımıza ve şehit yoldaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyoruz.

Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Renas Aydın

Adı Soyadı: Ömer Aydın

Doğum Yeri: Dağyeli köyü/Siirt

Anne-Baba Adı: Emine-Ahmet

Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Şubat 2021 Medya Savunma Alanı

 ***

Kod Adı: Zerdeşt Kudwan

Adı Soyadı: İsmail Kaya

Doğum Yeri: Wan

Anne-Baba Adı: Sultan-Ahmet

Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Şubat 2021 Medya Savunma Alanı

***

Kod Adı: Agit Raperin

Adı Soyadı: Memduh Yardımcı

Doğum Yeri: Ağrı

Anne-Baba Adı: Fatma- Mustafa

Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Şubat 2021 Medya Savunma Alanı

***

Kod Adı: Mazlum Efrîn

Adı Soyadı: Muhammed Abdo Abdulmenal Hüseyin Abdo

Doğum Yeri: Efrîn

Anne-Baba Adı: Naze-Menal Hüseyin Abdo

Şehadet Tarihi ve Yeri: 2 Şubat 2021 Medya Savunma Alanı”