PKK: Şehitlerin gece defnedilmesi asla kabul edilmemeli

Direnişle geçen bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, "Şehitlerin gece defnedilmesi hiçbir şekilde kabul edilmemeli. Şehitlerimizin kitlesel uğurlanması işgalcilere vurulacak en büyük darbe olacaktır" dedi.

PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, yeni yıla ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

İşgalci devletlerin saldırı ve katliamlarına karşı direnişle geçen bir yılın geride kaldığına dikkat çekilen açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan öncülüğünde gelişen mücadelenin birçok kazanımı da beraberinde getirdiğine vurgu yapıldı.

Kürt Halk Önderi Öcalan ve büyük emeklerle savaşıp canını feda eden kahraman şehitler sayesinde özgürlük hareketinin daha da geliştiği belirtilen açıklamada, "Yeni yıl vesilesiyle ölümsüz şehitlerimiz Kasım Engin, Leyla Agirî, Egîd Civyan, Yılmaz Dersim, Amara Batman şahsında halkların özgürlüğü için canını feda eden ve Sıtkı Bektaş heval şahsında tüm zindan şehitlerini de saygı ile anıyoruz. Hayallerini gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz. Başta Kürdistan'ın fedakar ve cesur kahramanlarını yetiştiren annelerimiz olmak üzere, yurtsever halkımızın ve şehit ailelerimizin yeni yılını kutluyoruz.

Faşist AKP-MHP hükümeti hareketimiz ve halkımızın geliştirdiği direniş karşısında büyük darbe yedi ve yenilgiye uğradı. Büyük bir kriz ve kaos yaşayan faşist iktidar bütün imkanları ile çırpınıyor. Bu yüzden özgürlük hareketi ve Kürt halkına karşı bütün vahşi yöntemleri devreye koymuş durumda. Hiçbir ahlaki, vicdani ve toplumsal değeri olmayan faşist Türk devleti, şehit mezarlıklarına saldırarak toplumsal hafızayı yok etmek istiyor. Gerilla cenazelerine yönelik yaptıkları işkenceler faşizmin şehitler karşısında nasıl bir korku yaşadığını gösteriyor. Şehit yoldaşlarımızın cenazelerini günlerce morgda bekleten faşist iktidar, cenazeleri vermeyerek ailelere büyük bir acı yaşatıyor. O kadar vahşi bir faşizm ile karşı karşıyayız ki, şehitlerimizin cenazesini kargo ile değerli ailelerimize ve annelerimize gönderiyor. Fakat onurlu ve fedakar annelerimiz duruşları ve mezarlıklarda tutukları nöbet ile AKP-MHP faşizmine büyük bir cevap veriyor. Annelerimizin bu direnişini selamlıyoruz. Unutmayın ki faşizm döktüğü kanda ve karanlığında boğulacaktır" denildi.

ZAFERE DAHA YAKINIZ

"Dem dema azadiyê ye" ve "Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma zamanı" hamlelerinin faşizmi ve işgalcileri yenilgiye uğratacağına değinilen komite açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Değerli aileler, özgürlük hareketimizin 43. yılında daha güçlüyüz, özgürlüğe ve zafere daha yakınız. Bu da değerli evlatlarınızın verdiği mücadele ve fedakarlıklar sayesinde oldu. Bizler de ölümsüz şehitlerimizin komutası altında görev ve sorumluluklarımıza sahip çıkacağız. Bu yüzden şehit ailelerimizin öncülüğü her zamankinden daha önemlidir. Şehitlerimizle onur duyduğumuz kadar onları faşizme, işgale ve ihanete karşı mücadelenin temeli yapmalıyız. Bu yüzden şehitlerimizin kitlesel uğurlanması işgalcilere vurulacak en büyük darbe olacaktır.

Şehitlerin gece defnedilmesi hiçbir şekilde kabul edilmemeli, tam tersi bu uygulamaya karşı güçlü bir duruş gösterilmeli ve işgalcilerden hesap sorulmalıdır. Her şehidin topyekun direnişe vesile olması lazım. "Dem dema azadiyê ye" ve "Kadın kırımına karşı özgür kadın ve toplumu savunma zamanı" atılımları faşizm ve işgalciliği yıkacak, İmralı tecridini parçalayacak ve özgür Kürdistan'ı yaratacaktır. Bu inançla önderlik ve şehitler çizgisinde yürüttüğümüz mücadelemizi zafer ile taçlandıracağız. Değerli ve onurlu şehit ailelerimizi selamlıyoruz. Bu vesile ile bir kez daha yeni yılınızı kutluyoruz ve şehitlere verdiğimizi sözü tekrarlıyoruz."