Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

'PKK cesaretin sembolüdür'

PKK'nin 43. kuruluş yıl dönümüne ilişkin konuşan HPG ve YJA Star gerillaları, PKK'nin hem Kürt halkı, hem de dünya halkları için cesaret sembolü olduğunu belirtti.

HPG ve YJA Star gerillaları PKK'nin 43. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle ANF'ye konuştu.

PKK'nin önemine değinen gerillalar, başarı temelinde bu yılki hedeflerini açıkladılar.

 

27 Kasım'ın büyük bir direniş sonucu ortaya çıktığını söyleyen YJA Star gerillası Jiyanda Laşer, "Heval Kemal, Mazlum ve Saralar şahsında bu büyük direniş daha net bir şekilde görünüyor.  PKK bu yoldaşların mirasıdır ve bugün de Avaşîn'de kahramanca direnen yoldaşlarımız bu mirası sürdürmektedir. Heval Sara ve Besê nasıl ki bir tarihe öncülük ettiyse, onların izinden giden Sarya ve Diyana yoldaşlar da Avaşîn'de tarihi bir direniş yarattılar.

Heval Cumali, Mahir, Çavrê de Werxelê'de büyük bir direniş sergilediler. Tepê Sor'da heval Zinarîn ve Botan PKK'nin direniş ruhuna sahipti. Bu arkadaşlar Apocu ruhu bir kez daha direnişlerinde somutlaştırdılar. Apocu ruh varsa yenilgi yoktur. Türk devleti ile olan savaşımızda bunu daha net gördük" diye konuştu.

PKK'nin hem Kürt halkı hem de dünya halkları için bir cesaret sembolü olduğunu vurgulayan gerilla Jiyanda, devamla şunları belirtti: "PKK sıradan bir örgüt değil. Bu aşamaya gelene kadar çok büyük bedeller ödendi, şehit verildi. Verdiğimiz bedeller bütün mücadele alanlarına yansıyor. PKK büyük bir mücadeleyle kuruldu ve bu mücadele hem dağlarda hem de zindanlarda devam ediyor."

 

PKK İNTİKAM HAREKETİDİR

HPG gerillası Herekol Amed de, devam eden direniş ve mücadeleye dikkat çekerek, "Kuruluşunun 44. yılından PKK'nin mücadelesi devam ediyor. PKK, Kürt halkının dirilişinin ifadesidir. Kürtler artık bu yeniden dirilişle varlığını kanıtlamıştır. Artık zaman Kürt halkının kurtuluş zamanıdır. PKK bir intikam hareketidir.

Önderlik heval Haki'nin şehadetinin intikamını almak için partiyi kurdu. Diyarbakır zindanlarında heval Kemal Pir ve Mazlum şahsında işkence gören tüm arkadaşların intikamını almak için silahlı orduyu kurdu. Bugün gerilla NATO'nun en güçlü ordularından birine karşı amansız bir direniş sergiliyor.

Bu direniş Kürt halkına başarı getirecektir. Başur'da Rêberlerin, Serhatların direnişi Türk ordusunu yenilgiye uğrattı. Zendura'daki direnişte de düşmanın yenileceğini çok net bir şekilde gördük. Yenilgiye uğrayan düşman ahlaksız bir savaş yürüterek kimyasal silaha başvurdu. Türk devleti ve NATO güçleri çok iyi bilsin ki bu savaş daha bitmedi. Bu savaş Kürdistan'ın dört parçasında da devam edecek ve büyük sonuçlar ortaya çıkacak" dedi.

 

GERİLLA BU SAVAŞI ASLA KAYBETMEYECEKTİR

27 Kasım'ın bayram olduğunu kaydeden YJA Star gerillası Zenda Amed, şunları belirtti:  "27 Kasım da Newroz gibi bayram olarak kutlanmalıdır. PKK kurulduğu günden bu yana çok etkili bir hareket olmuştur. Mücadelesinde işgalcilere karşı her zaman büyük bir savaş verdi. Şu anda mevzilerde savaşan gerillalar Kemal, Haki ve Mazlumların direniş mirasını sürdürüyor. Bu vesile ile partimizin kuruluşunu önderliğe, halkımıza ve yoldaşlarımıza kutlu olsun."

 

Partinin 43. kuruluş yıl dönümünü kutlayan bir diğer YJA Star Dicle Rojava, "Özellikle mevzilerde savaşan arkadaşların diriliş bayramını kutluyorum. Böyle bir günde gücümüz ve moralimiz yerinde. Çok büyük bir savaş var. Bu savaş fedakarlık düzeyinde devam ediyor. Düşmana bilsin ki elindeki silahlar gerillanın gücü ile baş edemez. Önderlik yıllarca bu harekete emek verdi. Düşman bu emeği boşa çıkaramaz. Gerilla her yerdedir, gerilla halktır. Bu yüzden gerilla bu savaşı asla kaybetmeyecektir.

İddiamız ve amacımız düşmanı yenmek. Düşman Kürdistan'a kolay bir şekilde gelmek istiyor ama biz buna izin vermeyeceğiz. Düşmanın girmek istediği bölgelere düşmanı gömeceğiz. Düşmanın kolay hareket etmesine, Kürdistan topraklarında rahat yaşamasına izin vermeyeceğiz, düşmanı kendi bölgemizde yeneceğiz. Bu temelde, Zîlan, Bêrîtan, Kemal ve Egîdlerin direniş ruhu ile savaşacağız ve kazanacağız" ifadelerini kullandı.