PKK’den HPG-YJA STAR gerillalarına kutlama

Gerillalara kutlama mesajı gönderen PKK Yürütme Komitesi, “HPG-YJA STAR güçlerimizi, düşmanı Kürdistan’a ayak bastığına pişman eden başarılı eylem çizgileri nedeniyle kutluyoruz” dedi.

PKK Yürütme Komitesi, HPG ve YJA STAR komuta ve savaşçılarına kutlama mesajı gönderdi. PKK mesajında, “Halk ve Hareket olarak Kürdistan’ın geleceğinde özgürlük sisteminin mi yoksa soykırımcı sömürgeciliğin zulmünün mü muktedir olacağının belirlendiği kritik bir sürecin içinden geçiyoruz. Kürdistan’da gerilla 38 yıldır tarihin akışını Kürt halkının varlık ve özgürlük savaşımı lehine belirleyen bir irade olarak destansı bir mücadele yürütüyor. Kürt kimliğinin Demokratik Ulus temelinde doğuşu başta olmak üzere, kadın özgürlük çizgisine dayalı tüm gelişmelerde HPG ve YJA STAR güçlerimizin imzası vardır. Kürdistan Özgürlük Gerillası, içinden geçtiğimiz bu kader tayin edici süreçte de 1 Haziran Atılımı ruhuyla Özgür Önderlik, Özgür Kimlik’te ısrar temelinde savaşmaktadır. Özgürlüğü Sağlama Zamanı Hamlesi’ni zafere taşımak için gerillamız Cenga Xabur, Bazên Zagrosê ve Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamleleriyle sadece savunma yapmıyor, aktif bir hesap sorma ve cezalandırma konumuna ulaşmış bulunuyor. Zap, Avaşin, Metina ve Xakurkê’de HPG-YJA STAR komuta ve savaşçıları, uluslararası komploculara, Kürt düşmanlarına ve Kürt halkının varlık davasını pazarlayan işbirlikçi hain tüm kesimlere karşı tarihsel öfkelerini somutlaştırıyor, Önder Apo’ya bağlılık, sevgi ve özlemlerini dile getiren destansı bir savaş iradesini sergiliyor” ifadelerine yer verildi.

ŞEHİT DÜŞEN ARKADAŞLARIMIZ ONUR VE GURUR KAYNAĞIMIZDIR

“Sömürgeci TC güçleri, AKP-MHP faşist iktidarının kararı ile Zap, Avaşin ve Metina merkezli olmak üzere yürüttüğü imha ve soykırım saldırılarını yeni bir aşamaya taşımıştır” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Savaşın bu aşamasında Başûrê Kurdistan’ın işgali ve ardından Rojavayê Kurdistan’ın ortadan kaldırılması hedeflenmiştir. HPG ve YJA STAR güçleri var oldukça bu amaçlarına ulaşamayacaklarını farkında olan soykırımcı sömürgeci Türk devletinin saldırılarını bu alanda yoğunlaştırmaları anlaşılırdır. Başta Kürt halkı olmak üzere bölge halkları ve demokratik kamuoyunun anlaması gereken ise, hiçbir insani norm taşımayan bu saldırıların nihai hedefinin Türk uluslaşması önündeki tüm engelleri ortadan kaldırarak bölgenin sömürge hukukuna bağlanması olduğudur. 17 Nisan’dan günümüze kadar bu saldırılar karşısında Apocu fedailik temelinde eşsiz bir direniş sergilenmiş, Kürdistan gerillası düşman güçlerinin ilerlemesini engelleyerek öldürücü darbeler vurmuştur. Öncelikle bu görkemli direniş içerisinde Önderlik ve parti çizgisini pratikleştirirken şehit düşen tüm arkadaşları minnetle anıyor, onur ve gurur kaynağımız olduklarını belirtiyoruz. Amaçları mutlaka zaferle taçlandırılacaktır. HPG-YJA STAR gerillası, TC’nin soykırımcı çetelerini Zilan’ın ayı olan Haziran’da, Zilan tarzında gerçekleştirdikleri öldürücü darbelerle Kürdistan’dan söküp atacaklarından şüphe yoktur. Bunun için her türlü donanıma sahip olunduğu ortaya çıkmıştır. Bu savaşta belirleyici olan, “en büyük teknik insandır” felsefesine göre şekillenmiş olan Demokratik Modernite Gerillacılığı’nın zekası, iradesi ve kararlaşması olmaktadır.

KOMUTA VE SAVAŞÇILARIMIZ ZAFER ÇİZGİSİNDE YÜRÜMEKTEDİR

Zap, Avaşin ve Metina’da şimdiye kadar Devrimci Halk Savaşı çizgisini tüm yönleriyle başarıyla uygulayan YJA STAR HPG güçlerimiz, TC ulus devletini, AKP-MHP faşizmini çözümsüzlüğe sokmuş bulunmaktadır. Zap, Avaşin ve Metina’ya çakılıp kalan sadece sahadaki asker ve çeteler olmamıştır. Soykırım savaşını hedeflediği biçimde ilerletemediğinden kriz yaşayan TC yönetimi de iflas noktasına gelip dayanmıştır. Soykırımcı sömürgeci TC’nin Kürt halkının özgürlük iradesini kırma saldırılarında yaşadığı başarısızlık ise halkımızda kadınlarda ve dostlarımızda özgürlük ve varlık iddiasını keskinleştirmekte, büyütmektedir. Merkezinde gerilla direnişinin olduğu özgürlüğü sağlama hamlemiz, dört parça Kürdistan’da insan olmakta ısrarlı olan herkesi direnişe çekmekte, demokratik ulus inşasını bölgede bir çözüm seçeneği olarak öne çıkarmaktadır

Büyük özgürlük savaşımızın son 50 gününde yaşananlar, 1984’ün 15 Ağustosu’ndan günümüze açığa çıkarılan savaş çizgimizin ulaştığı düzeyi göstermiştir. Hemen her gün onlarca işgalci ve çete Kürt halkına karşı içine girmiş oldukları suç nedeniyle cezalandırılmaktadır. TC ordusunun her türlü teknik donanımla ve kimyasal silahlarla yürüttüğü işgal saldırılarını taktik ustalık, yoldaşlık ruhu ve Apocu iradeyle etkisiz kılan komuta ve savaşçılarımız günlük olarak en etkili darbeleri vurarak, zafer çizgisinde yürümeyi sürdürmektedir

PKK yönetimi olarak HPG-YJA STAR güçlerimizi, düşmanı Kürdistan’a ayak bastığına pişman eden başarılı eylem çizgileri nedeniyle kutluyoruz. Özellikle son olarak Girê Cûdî’de helikopterlerle indirme yapmak isteyen faşist ordu güçlerini koordineli eylemlerle etkili bir şekilde vuran ve düşmana büyük kayıplar yaşatan tüm komuta ve savaşçı yapımızı kutluyoruz. Yoldaşlarımız, gerillacılığın her çağ ve mekanda ezilen halklar, kadınlar ve toplumsal kesimler için zafer tarzı olduğunu, Zap, Avaşin, Metina ve Xakurkê’de gösterdikleri kahramanca direnişle bir kez daha kanıtlamışlardır. Bu gelişme sadece ülkemiz için değil, insanlık açısından büyük bir gelişme olmaktadır. HPG-YJA STAR güçleri, tarihin akışını değiştiren bir insanlık eylemi içerisindedirler. Komuta ve savaşçı yapımızın Devrimci Halk Savaşı Stratejisi ve taktiklerinde yakalamış oldukları düzeyi derinleştirerek varlık ve özgürlük savaşımını zaferle taçlandıracakları şüphesizdir.

HPG-YJA STAR komuta ve savaşçıları 2022 yılını her gün yenisi eklenen zafer eylemleriyle şekillendirecek, Türk devletinin 2023 soykırım planlarını yerle bir edecektir. Bu temelde tüm yoldaşlarımıza sevgi ve saygılarımızla birlikte başarı dileklerimizi belirtiyor, başta Kürdistan gençliği olmak üzere kadınları ve dostları, gerilla çizgisinde yaşamaya, çalışmaya ve savaşmaya çağırıyoruz.”