Polis Şenyaşarlar'a saldırdı: Ferit Şenyaşar hastanede

Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın adalet nöbetine polis saldırdı, Ferit Şenyaşar hastaneye kaldırıldı.

AKP’li vekil İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının katliamında eşini ve 2 oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar'ın adalet nöbetine 24. gününde polis saldırdı. Saldırıda Ferit Şenyaşar, baygınlık geçirmesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

POLİS DARP ETTİ, BAYGINLIK GEÇİRDİ

Sabah saatlerinde adliye içerisinde nöbet eylemlerini başlatan aile önce adliye dışarısına çıkarıldı. Sonra aile adliye müştemilatı olarak tanımlanan bölgenin dışına çıkarılmak istendi. Adliye dışarısında eylemlerini sürdürmek istediklerini belirten Ferit Şenyaşar, saldırılarak gözaltına alınmaya çalışıldı.

Yerde sürüklenerek gözaltına alınmaya çalışılan Şenyaşar’ın ayağı park halinde olan bir aracın altına sıkıştı. Bu sırada başına da darbe alan Şenyaşar sinir krizi geçirerek bayıldı. Şenyaşar’ın bayılması üzerine olay yerine ambulans çağrıldı.
Gözaltı sırasında sinir krizi geçiren Şenyaşar, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Anne Emine Şenyaşar ve avukatlar da refakat etti. Anne Şenyaşar, “Biz nereye gidelim, nerede adalet arayalım? Siz bizden ne istiyorsunuz? Katilleri neden tutuklamıyorsunuz” diyerek feryat etti.

MUHABİRLERE TEHDİT

Öte yandan olayı takip etmek isteyen Jinnews ve Mezopotamya Ajansı muhabirlerinin görüntü ve fotoğraf alması engellendi. Görüntü almaya çalışan muhabirleri tehdit eden bir polis, "Bir fotoğraf ya da görüntü görürsem sizi gözaltına alırım” dedi.

Anne Emine Şenyaşar ve aile avukatlarının eşlik ettiği Ferit Şenyaşar, şu anda acil serviste serum bağlanarak tedavi altına alındı.

Aile adına açılan sanal medya hesabında ise şu açıklama yapıldı: “Abim ve annem adliye önünde adalet nöbetindeyken polisler müdahale edip gözaltına almak istediler. Abim darp edildi ve bayıldı. Şu an hastanede. Sizin adalet isteyene verdiğiniz cevap bu mu!”