PYD’den planlı katliam siyasetine karşı harekete geç çağrısı

Şengal’de Türk devletinin SİHA saldırısına ilişkin açıklama yapan PYD, Irak’ın toprak egemenliğini ihlal eden suçlarının hesabının sorulmasını Irak’tan talep etti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Türk devletinin Şengal Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Merwan Bedel’i şehit etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“DAİŞ’in Başûrê Kurdistan’da halkımıza yönelik vahşi saldırılarıyla eş zamanlı olarak, AKP-MHP ittifakı güdümündeki Türk devleti, Kürt halkını imha saldırılarına devam ediyor. Şengal Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in Xanesor’da hedef alınması, bu saldırıların son halkası oldu.

Şehit Merwan Bedel Şengal Demokratik Özerk Yönetimi’nin kurucularından ve Êzidî halkının savunulmasında büyük mücadele verenlerden biriydi. Eşsiz bir mücadele ile halkımızı soykırımlardan korumak için son ana kadar çalıştı. Şengal’de DAİŞ vahşetine karşı savaştı.

Türk faşizminin Kürt halkını imha konusundaki ısrarı halkımızın kendi kadim topraklarında yaşama ısrarını daha da büyütüyor. Bu tür saldırılar karşısında uluslararası kamuoyunun sessiz kalması onların Kürt halkına yönelik saldırılara onay verdiği anlamına geliyor.

PYD Genel Meclisi olarak, uluslararası kamuoyunu ve demokratik kurumları, Türk devletinin planlı katliam siyasetine karşı harekete geçmeye davet ediyoruz. Başûrê Kurdistan ve Irak hükümetlerine de Şengal halkına karşı sorumluluklarını yerine getirme çağırısında bulunuyoruz. Türk devletinin Irak’ın toprak egemenliğini ihlal eden suçlarının hesabının sorulmasını Irak’tan talep ediyoruz.”