PYD’den üyelerinin Hewlêr’de gözaltına alınmasına tepki

Hewlêr’de güvenlik güçleri tarafından üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren PYD, “Arkadaşlarımızın gözaltına alınması partimizi hedef almakta ve düşmana hizmet etmektedir” dedi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi, Hewlêr’de üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Demokratik çevrelere çağrıda bulunan PYD, üyelerinin kaçırılmasının düşmana hizmet ettiği uyarısında bulundu.

“Kürt çevreleri arasındaki anlaşmazlıkların son bulması için çağrıların yapıldığı ve ulusal birlik çalışmalarının yapıldığı bir dönemde Hewlêr’de güvenlik güçleri partimize üye kişileri kaçırarak gözaltına aldı. Yapılan tüm çağrılara ve girişimlere rağmen arkadaşlarımıza ilişkin bir açıklama yapılmamış ve halen akıbetleri belirsizliğini korumaktadır. Parti üyelerimizin nerede tutulduğuna dair bilgimiz halen bulunmamaktadır” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “Bu tür girişimler Kürtler arasındaki krizi derinleştirmektedir. Partimizi hedef alan saldırılar düşmana hizmet etmektedir. Kürt halkının iradesini kıramayanlar, Kürtleri birbirine düşürmekten başka bir bulamadı. Demokratik mücadelesinden taviz vermeyen partimizi yenemeyenler bu tür yöntemlere başvurmaktadır. Anti demokratlara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

PYD Genel Meclisi olarak bu tür anti demokratik uygulamaları en sert biçimde kınıyoruz. Arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Sorumlu tüm çevrelere çağrımız bu tür şantaj uygulamalarına son verilmesidir. Ulusal ve demokratik tüm çevreler de bu tür antidemokratik siyasete karşı harekete geçmelidir.”