'Rêber Apo'nun özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'a ilişkin değerlendirmelerde bulunan YJA Star ve HPG gerillaları, "Rêber Apo'nun özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

YJA Star ve HPG gerillaları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününe ilişkin konuştu. Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'ın kendileri için çok önemli ve anlamlı olduğunu vurgulayan gerillalar, Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. YJA Star ve HPG gerillalarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününe ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

Ruken Cudi: Öncelikle Kürt halkının, tüm ezilen halkların ve zindandaki yoldaşların 4 Nisan'ı kutlu olsun. Önderlik doğduğundan beri nasıl özgür yaşanması gerektiğini pratikleri ile ortaya koydu. Özgürlük mücadelesinin nasıl verilmesi gerektiğini gösterdi hepimize. Hala devam eden savaş özgür bir yaşamın sağlanması ve önderliğin fiziki özgürlüğüne kavuşması içindir. YJA Star gerillaları olarak önderliğin bize verdiği rol yerine getirmek ve Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü sağlamak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Rêber Apo'nun doğum günü olan 4 Nisan tüm halklara kutlu olsun.

Rojda Şeval: 4 Nisan bizim için çok önemli ve anlamlı bir gün. Rêber Apo'nun doğum günü olan 4 Nisan kutlu olsun. Önderliğin doğuşu tüm halklarda bir uyanış yarattı. Bu yüzden çok anlamlı bir gün. Önderliğin verdiği emekler, özellikle kadınlar için verdiği emeklere sahip çıkmalıyız. YJA Star gerillaları olarak 2021 yılında üzerimize düşen rolü oynayacağız ve daha güçlü bir katılım sağlayacağız.

'RÊBER APO ORTADOĞU'YA BİR GÜNEŞ GİBİ DOĞDU'

Haydar Garzan: 4 Nisan'ı sıradan bir doğum günü olarak değerlendiremeyiz. Rêber Apo'nun doğum günü başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu halklarının da doğum günüdür. Önderlik Kürt halkını bin yıllık bir uykudan uyandırdı ve ayağa kaldırdı. Kürt halkı önderliğin fikirleri ve felsefesi ile Ortadoğu'da bir çok devrim gerçekleştirdi. Önderlik Ortadoğu'ya bir güneş gibi doğdu ve bu güneş Ortadoğu halklarını ısıtıyor. Ortadoğu halkı önderliğin fikirleri ve felsefesi ile zalimlere, işgalcilere ve köleliğe karşı ayaklanarak direnişe geçti. Biz de HPG gerillaları olarak önderliğimize olan bağlılık sözümüzü tekrarlıyor ve daha kararlı bir şekilde mücadele edeceğimizi belirtiyoruz. Bilindiği gibi 'Dem dema azadiyê ye' hamlesi devam ediyor. Nisan vesilesiyle hamlemizi daha da büyüteceğiz. HPG olarak Ortadoğu'da halkların birlikte ve özgür yaşaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Halkımızın da bu mücadeleye daha güçlü bir şekilde katılması gerekir.

Beritan Rênas Amed: Öncelikle önderliğimizin doğum günü olan 4 Nisan tüm halklara ve PKK'ye kutlu olsun. Önderliğin doğuşu ile toplumda yeniden doğuş yaşandı. Eğer bugün bu dağlarda özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, savaşımızı sürdürebiliyorsak hepsi önderliğin sayesinde. Bugün Eğer PKK ve Kürt halkı bu aşamaya gelmişse önderliğin sayesindedir. 4 Nisan'a dair ne söylersek az kalır. Önderlik bugün 4 duvar arasında ama bu özgür olmadığı anlamına gelmez. Önderlik, fiziki olarak özgür olmasa da, düşüncede kendini özgürleştirdi. Bütün mücadelemiz önderliğimizin fiziki özgürlüğünün sağlanması içindir. YJA Star güçleri olarak 2021 yılından önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlamayı esas alıyoruz. Bu iddia üzerinden mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Önderliğin doğum günü olan 4 Nisan bir kez daha kutlu olsun.