Rehin tutulan Mızraklı için kampanya

AKP-MHP iktidarınca görevi gasp edilen ve rehin alınan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'nın özgürlüğü için imza kampanyası başlatıldı.

Görevi 19 Ağustos 2019'da gasp edilen ve rehin alınan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı'ya 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Kayseri Bünyan 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde rehin tutulan Mızraklı için imza kampanyası başlatıldı.
Mızraklı’ya Özgürlük Kampanyası Grubu tarafından Change.org sitesi üzerinden başlatılan kampanya için “Türkiye’de Utanç Verici Göstermelik Siyasi Duruşmaları Durdurun!” başlıklı bir çağrı metni yayımlandı.

'HUKUK AYAKLAR ALTINDA'

Metinde Mızraklı’nın, demokratik muhalefetin bastırılması amacıyla tutuklandığı ve tutuklanmaya uydurma delillerin gerekçe yapıldığı vurgulandı.
Mızraklı’nın on yıllardır yaşadığı Amed'de sevilen ve saygı duyulan bir hekim olduğunun belirtildiği açıklamada, halkın desteğiyle büyükşehir belediye eşbaşkanlığına seçilen Mızraklı’nın, daha önce de HDP’den milletvekili olduğuna dikkat çekildi.
Metinde, bir itirafçının mesnetsiz beyanları ve uydurma delillere dikkat çekilerek, mahkemenin siyasi nedenlerle Mızraklı’ya 9,5 yıl hapis cezası verdiği ve böylece hukukun bütün ilkelerinin ayaklar altına alındığı kaydedildi.
Çağrı metninde, uluslararası demokratik toplum, BM, AB ve Biden yönetimindeki ABD’ye Türkiye’deki seçilmiş Kürt belediye eşbaşkanları ve milletvekillerinin karşı karşıya kaldığı baskılara dair inisiyatif alma çağrısında bulunuldu.
İmza kampanyasının sayfası şöyle:
https://www.change.org/p/turkish-goverment-stop-the-shameful-political-show-trials-in-turkey?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_initial&recruited_by_id=c1380ae0-58c1-11eb-881d-01cb70c3f564