Roboskî'de katledilenler anıldı

Türk savaş uçaklarının katlettiği 19’u çocuk 34 Roboskîli anıldı.

İşgalci Türk devletine ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 28 Aralık 2011'de Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde katledilen 19’u çocuk 34 kişi, katliamın 9. yılında anıldı.
Katliamda yaşamını yitirenler için Adana’da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri tarafından anma etkinliği düzenlendi.
Salgın dolayısıyla HDP İl Örgütü binasının çatısında gerçekleştirilen eyleme Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAY-DER), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAYDER), Barış Anneleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) temsilcileri de katıldı.
HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, "Karnını doyurmak için mücadele eden bu insanlar uçaklarla öldürüldü. Adalet yerini bulana kadar mücadele edeceğiz" dedi.
HDP Gençlik Meclisi üyesi Mazlum Gök ise şöyle dedi: "Doğrudan Kürt sorunu ile ilintili olduğu, bu tutumun Kürt sorunundan bağımsız düşünülemeyeceği su götürmez bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Bizler, katliam zihniyetinin hala devam ettiğini, halkların bu kıskaçta olduğunu belirtmekle beraber Roboskî için adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğimizi yineliyoruz. Failler açığa çıkarılıp, cezalandırılıncaya kadar mücadelemiz sürecektir."
Seyhan ilçesinde de Roboskî Katliamı'nı anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.
ANTALYA
Roboskî'de katledilenler Antalya’da da anıldı. HDP’liler tarafından gerçekleştirilen anma, il örgütü binasında yapıldı. Burada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Muhsin Taşar, Kürt halkının ve dostlarının vereceği mücadeleyle Roboskî Katliamı'nın sorumlularının hesap vermesinin sağlanacağını vurguladı.
Taşar, "Katliamı gerçekleştirenlerden mutlaka hesap soracağız. Adalet sağlayıncaya kadar Roboskî'de donan kanımız toprağa karışmayacaktır" diye konuştu.