Ronak Mecid: Şengal ulusal birliğin örneği olabilir

Tevgera Azadî Yönetim Kurulu Üyesi Ronak Mecid, Şengal’in huzur ve barışı temsil ettiğini belirterek tüm siyasi çevreleri Şengal halkının taleplerini desteklemeye çağırdı.

Iraklı Parlamenter Yûsra Recep başkanlığındaki heyetle birlikte Şengal dağında şehitliği ziyaret eden Kürt siyasetçi Ronak Mecid, gerçekleştirdikleri görüşmeler ve ziyaret hakkında konuştu.

En eski ve kutsal bayramlardan olan Êzidî halkının Çarşema Sor bayramını Êzidî halkına ve bütün Kürt halkına kutlayan Ronak Mecid, Şengal dağındaki şehitliğin Êzidî toplumunun DAİŞ’e karşı verdiği mücadelenin sembolü olduğunu kaydetti.

‘TÜM İŞGALCİLER EZİDİ HALKININ ÖRGÜTLENMESİNDEN KORKUYOR’

Ronak Mecid devamla, “Êzidî toplumu Şengal’deki son Ferman’dan sonra gerçekleştirdiği örgütlenme ile gösterdi ki bundan sonra gelişebilecek her türlü saldırıya karşı kendisini koruyabilecek güçtedir. Başta Türk devleti ve KDP olmak üzere işgalci güçler, Êzidî halkımızın bu inancından ve felsefesinden korkuyor. Bundan dolayı bu güçler bölgeye dönük sürekli kirli planlar yapıyorlar” dedi.

Êzidî halkının kendi kendisini yönetebilecek ve koruyabilecek bir düzeye ulaştığını belirten Tevgera Azadi Yönetim Kurulu üyesi Ronak Mecid, bu başarının dört parça Kürdistan’dan kadın ve erkeklerin akan kanı sayesinde sağlandığını söyledi.

“Şehitler Şengal’de ulusal birliği yarattı” diyen Ronak Mecid, Şengal’in Kürt halkı için stratejik önemi olduğunu belirtti.

ŞENGAL ULUSAL BİRLİĞİN ÖRNEĞİ HALİNE GELEBİLİR

Şengal ziyareti hakkında da bilgi veren Mecid, Şengal halkının taleplerini ve Şengal’de yaşanan durumu yakından takip ettiklerini belirtti. Ronak Mecid bütün Kürt parti ve hareketlerinin Şengal konusunda hemfikir olması gerektiğini belirterek şu çağrıda bulundu: “Bütün Kürt partileri, Kürtleri yok etmek isteyen işgal saldırılarına karşı tavır sahibi olmalı ve tutumlarını açık göstermelidir. Bütün Kürt tarafları Şengal’de bir araya gelebilir ve ulusal birliğimizin örnek bölgesi haline getirebiliriz.”

GÜNEY KÜRDİSTAN’DA KRİZ VAR, HÜKÜMET ÇÖZÜM OLAMIYOR

Konuşmasında Güney Kürdistan’daki krize de dikkat çeken Tevgera Azadi Yönetim Kurulu üyesi, Güney Kürdistan’ın krizlerle boğuştuğunu ve var olan sistemin ve hükümetin bu sorunları çözemediğini ve halkı yönetemediğin söyledi. Ronak Mecid, Güney Kürdistan halkının sorunlarının da özerklik anlayışı ve sistemiyle çözebileceğini ve bu anlamda Şengal’in örnek alınabileceğini dile getirdi.

GÜNEY KÜRDİSTAN PARTİLERİNE ÇAĞRI

Ronak Mecid Güney Kürdistanlı partilere de şu çağrıda bulundu: “Başta KDP olmak üzere (başta KDP diyoruz çünkü şu an hükümette olan partidir) Güney Kürdistanlı tüm partiler ve güçler bilmeli ki; Türk devleti işgalcidir ve fark gözetmeksizin bütün Kürtlere düşmandır. Kürdistani tavır sergilemeleri gerekiyor. Özellikle Êzidî halkımızın taleplerini herkesin sahiplenmesi gerekiyor. Yoksa tarih sizi af etmeyecektir. Düşmanın işgal ve imha planlarını boşa çıkarmanın tek yolu birliktir.”