Sarısaç: AKP/MHP savaş ve katliam iktidarı

Van'daki Demokrasi Nöbeti 31. gününde. HDP Milletvekili Murat Sarısaç, AKP-MHP'nin bir savaş ve katliam iktidarı olduğunu vurgulayarak, çözümün HDP'de olduğunu söyledi.

Kayyum gasplarına karşı Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Van'da düzenlenen Demokrasi Nöbeti 31’inci gününde devam ediyor. HDP İpekyolu İlçe Örgütü'nün binası önünde yapılan nöbete belediye eşbaşakanları, milletvekilleri, Barış Anneleri, HDP'liler, TJA üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. "Kayyum idaresi değil halk iradesi" yazılı pankartın açıldığı nöbette, HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç konuştu.

'AKP SAVAŞ VE KATLİAMDAN BAŞKA BİR ŞEY VEREMEZ!'

AKP’nin insanlara savaştan ve katliamdan başka verebileceği hiçbir şey kalmadığını belirten Sarısaç, AKP’nin halkın rızasını kaybettiğini ve zor kullanarak ömrünü uzatmaya çalıştığını söyledi.
Dünyada devrilen diktatörlerin sonunu hatırlatan Sarısaç, zaferin diktatörlere karşı direnen halkların olduğunu dile getirdi. Sarısaç, “Bunu eğer gerçekten görmek istiyorsa Augusto Pinochet’e, Nicolae Ceauşescu’ya, Adolf Hitler’e baksın" dedi.

‘AKP ANNELERİ SÖMÜRÜYOR'

Cezaevlerinde 7 bin çocuğun serbest bırakılmamasını AKP’nin samimiyetsizliğine örnek gösteren Sarısaç, şöyle devam etti: “Biz biliyoruz eğer AKP samimi olmuş olsaydı Soma Katliamı’nın failleri ile anlaşıp aklamalarına izin vermezdi. Roboski’de 34 çocuğu orda katletmezdi. Bugün 250’nin üzerinde sadece annesiyle cezaevinde olan çocuk var. Toplamda 7 bin tutuklu çocuk var. Eğer gerçekten anneleri düşünmüş olsaydı bu çocuklar zindan da olmazdı. Eğer samimi olmuş olsalardı kadına yönelik şiddet bu kadar artmazdı. Kendileri arık muhalifçilik oynayarak bir şeyler kazana bileceklerini umuyorlar ama yanılıyorlar. Bundan medet umanlar şunu çok iyi görmelidir, AKP İl Binası önüne giden ve çocuğunu bu devletin ordusuna teslim edenlerin çocuklar şuanda cezaevinde ve müebbetle yargılanıyorlar. Bu anne AKP önünde bir şey diyemiyor. KHK mağduru olan açıklama yapmak istiyor, gözaltına alınıyor. AKP isteyerek ya da istemeyerek şunu bütün halkımıza gösterdi ki çözüm noktası barışa, özgürlüğe, demokrasiye dair tek projesi olan HDP’dir."
AKP-MHP’nin HDP’ye yönelik iftiralarına da değinen Sarısaç, AKP’nin annelik duygusunu sömürdüğünü söyledi. Sarısaç, "Çözüm HDP’dir. HDP annelerin gözyaşını dindirmeye de onların çocuklarına özgür bir Türkiye vadediyor. AKP’nin müsteşarları tarafından tekmelenen bütün anneleri, barışa ve demokrasiye inancı olan herkesi HDP ye çağırıyoruz. Biz hakikati savunuyoruz. Bizim güç aldığımız hakikattir" dedi.
Konuşmanın ardından kitle, şakı ve sloganlarla bir saat oturma eylemi gerçekleştirdi.