Savcı, Emine Şenyaşar'a adliye bahçesini yasakladı!

Eşi ve çocukları AKP'li vekilin yakınları tarafından katledilen Emine Şenyaşar'ın eylemi 8. gününde. Savcı, Şenyaşar'ın adliye bahçesine girmesini yasakladı!

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ile çocukları Adil ve Celal Şenyaşar için Anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın oturma eylemi 8. gününde.
Urfa'daki eylemini sürdüren ve Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşmek isteyen aileye bugüne kadar olumlu cevap verilmezken, dün Emine Şenyaşar "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Şenyaşar, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış ve adliye önüne geri dönmüştü.

'BU DEVLETLE ÖLDÜK'

Şenyaşarlar, başsavcının talimatı doğrultusunda adliye bahçesine alınmadı. Aile, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Savcı adliye kapısından içeriye girmemizi de yasaklamıştır. Tüm dünya adalet çığlığımızı duydu. Adalet Bakanı sesimizi duymadı” dedi.

Adliye bahçesine girişi engellenen Şenyaşar Ailesi, eylemi giriş kapısına taşıdı. Emine Şenyaşar, gözyaşları içinde “Yeter artık, öldük. Bu devletle öldük. Olmayan bu devletle öldük. Allah’ım yukarıda değil misin" şeklinde feryat etti.