'Sêmalka siyasi bir kararla kapatıldı’

Sêmalka'nın kapatılmasının gençlerin yaptığı protesto eylemiyle ilgili değil, siyasi bir karar olduğunu belirten PYD Meclisi Eşbaşkanı, KDP’nin, bu şekilde suçlarını gizleyemeyeceğini söyledi.

Semalka sınır kapısındaki şehit ailelerinin, şehit cenazelerini almak için yaptıkları eylem 109. gününde devam ediyor.

Sabahın erken saatlerinde Til Koçer sakinlerinden oluşan bir heyet, ailelere destek vermek amacıyla eylem çadırına katıldı.

Heyet, Çilaxa ilçesi halkı tarafından KDP ihanetini kınayan sloganlarla karşılandı.

Til Koçer PYD Meclisi Eşbaşkanı Semîra Mutred, KDP’nin Kuzey ve Doğu Suriye halkına ve gerillalara yönelik saldırılarını insanlık dışı olarak nitelendirerek kınadı.

Semîra Mutred, “Başûrê Kürdistan hükümeti,  gerillanın Başûr’da Kürtlerin kazanımlarını savunmak için mücadele ettiğini bilmesine rağmen bu düşmanca politikaları kabul edilecek gibi değil. KDP bir an önce şehit ailelerine tutumunu belirleyip, Xelîfan şehitlerinin cenazelerini ailelerine teslim etmeli” dedi.

Semîra Mutred, şehit ailelerinin talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

KDP’nin Kuzey ve Doğu Suriye halkına uyguladığı ekonomik ambargoya da dikkat çeken Semîra Mutred, "Sınır kapılarının KDP tarafından kapatılması siyasi bir karardır. Bu kararın gençlerin yaptığı protesto eylemiyle bir ilgisi yoktur. Kapıların açılmasına ailelerin eylemini sonlandırma şartı koymak doğru değil. Bu şart, suçları gizlemek amaçlıdır” şeklinde konuştu.